Zašto izabrati školu stranih jezika Akademije Oxford

Verovatno ste do sada puno puta pročitali na sajtovima različitih obrazovnih institucija kako bi trebalo baš da odaberete njih, jer su najbolji… imaju višegodišnje iskustvo u radu… cene su im povoljne… i slične razloge.

Budući da nama nije cilj da osobe koje se pitaju zašto izabrati školu stranih jezika Akademije Oxford ubeđujemo zbog čega bi to trebalo da učine, jednostavno ćemo navesti činjenice koje vrlo lako može da proveri svako ko želi. A odgovor na pomenuto pitanje će im se sam nametnuti kada razmotre sve navedene podatke.


Ne dajemo lažna obećanja

Prvo i najvažnije, ne nastojimo da osobama koje interesuje učenje nekog stranog jezika pružamo lažnu nadu da u roku od par nedelja mogu da nauče konkretan jezik, odnosno ne nudimo im magični štapić koji će im pomoći da, kako kaže naš narod, preko noći počnu da govore ili pišu neki strani jezik.
Naprotiv, svima koji su zainteresovani, koordinator za nastavu u okviru naše poslovnice omogućuje da se upozna sa detaljima vezanim za način sprovođenja nastave, ali i sa onim što se očekuje da svaki pojedinačni polaznik savlada na određenom nivou kursa jezika koji želi da nauči ili usavrši.

Visok kvalitet nastave je naš primarni cilj

U želji da svima koji to žele, omogućimo da se na što bolji način upoznaju sa određenim jezikom, najpre se rukovodimo visokim kvalitetom, a koji je prisutan u svakom segmentu. Tu se najpre misli na opremu koju poseduje svaka naša poslovnica, ali i na različite tipove nastave koje imamo u ponudi (online, individualna, grupna, poluindividualna).
Takođe, naši profesori vrlo pažljivo biraju i nastavni materijal koji se koristi za savladavanje predviđenog gradiva, a uz to i oni sami neprekidno nastoje da usavrše svoja znanja, tako da se neretko događa da učestvuju na specijalizovanim seminarima, obukama i radionicama za profesore jezika.

Sve navedeno, sasvim jasno ukazuje na to zašto izabrati školu stranih jezika Akademije Oxford, a ako tome dodamo i činjenicu da osluškujemo zahteve i potrebe tržišta, te cenu prilagođavamo realnim mogućnostima polaznika, a ne visokom kvalitetu nastave, koja je svakako naš zaštitni znak, sasvim je jasno zbog čega se broj polaznika naših kurseva neprekidno uvećava.
Naglasićemo i to da se kursevi i obuke i to za apsolutno bilo koji jezik koji imamo u ponudi organizuje prema pravilima jedinog prihvaćenog standarda u nastavi jezika, takozvanog CEFR – a (The Common European Framework for languages), to jest Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike.

Pažljivo biramo predavače

Iako bi ovo trebalo da se podrazumeva, jer su visokokvalifikovani i profesori sa bogatim radnim iskustvom pokretačka snaga institucija poput naše, naglašavamo da mi posebnu pažnju obraćamo prilikom odabira osoba koje će biti zadužene da vode kurseve jezika u našoj školi.
A tome svakako treba dodati i vrlo važnu informaciju, sa kojom su mnogi upoznati – škola stranih jezika Akademije Oxford spada među vrlo retke institucije ovog tipa u našoj zemlji po broju jezika za koje nudi kurseve i obuke. Radi se o tome da svi koji su zainteresovani, osim onih jezika koji se vrlo često uče, poput recimo engleskog, francuskog, nemačkog, ruskog i španskog, te portugalskog, grčkog i italijanskog, kod nas mogu da pohađaju i kurs arapskog, holandskog i kineskog, ali i albanskog, slovačkog i češkog, odnosno poljskog. Takođe, organizujemo i obuku za slovenački, rumunski i bugarski jezik, ali i za hrvatski, bosanski i makedonski, te japanski, korejski i turski, pa čak i za flamanski, ukrajinski, estonski i romski. A u ponudi je i kurs srpskog jezika za strance, dok svi koji su zainteresovani mogu da savladaju i latinski i znakovni jezik, ali i bilo koji iz grupe skandinavskih jezika, te mnoge druge. Budući da imamo ovako bogat program, činjenica je da će svako ko je zainteresovan pronaći kurs jezika koji želi da usavrši ili nauči.

Vodimo računa o potrebama polaznika

Pod ovim mislimo na činjenicu da škola stranih jezika Akademije Oxford maksimalno nastoji da ispuni zahteve, ali i očekivanja polaznika svih uzrasta. Tako, u ponudi imamo kurseve i za mališane, ali i za decu predškolskog i školskog uzrasta, odnosno za učenike srednje škole, kao i za odrasle, a nastavu prilagođavamo i uzrastu polaznika i njihovom nivou znanja.
Ne samo po uzrastu i znanju, već nastavu usklađujemo i sa potrebama zainteresovanih, te možemo da je organizujemo na nekoliko načina. Najpre je u ponudi klasičan kurs u grupi, koji se organizuje u našim poslovnicama, stim što su uvek u pitanju manje grupe polaznika, a u njima može da bude prisutno najviše 8, a najmanje 4 polaznika. Zatim postoji mogućnost pohađanja kursa u paru, odnosno individualno, stim da svako pojedinačno bira da li mu odgovara online obuka i kurs jezika ili onaj koji bi trebalo da prati u jednoj od naših poslovnica.
Izlazimo u susret i zahtevima kompanija koje žele da određeni broj njihovih zaposlenih pohađa kurs nekog jezika, tako da je u našoj ponudi i korporativna obuka za preko 40 svetskih jezika.

Lako nas možete pronaći baš u vašem gradu

Uzevši u obzir da škola stranih jezika Akademije Oxford na preko 20 lokacija i to u celoj zemlji ima otvorene poslovnice, verujemo da svi koji su zainteresovani da upišu kurs izabranog jezika prilično lako mogu da pronađu predstavništvo naše institucije i to ako ne u svom gradu, onda sasvim sigurno u onom koji je njemu najbliži.
A čak i ako u blizini mesta stanovanja zainteresovanog polaznika naša škola nema još uvek otvoreno predstavništvo, uvek postoji mogućnost da pohađa online obuku.

Umesto zaključka

Kao što smo na početku pomenuli, odgovor na pitanje zašto izabrati školu stranih jezika Akademije Oxford bi trebalo da dođe sam po sebi. A nije na nama da se hvalimo, jer to mnogo bolje čine rezultati naših brojnih učenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *