Jezici služe da bi spajali ljude

Došli ste u neku stranu zemlju, a ne služite se čak ni engleskim jezikom, pa tek tada shvatate da zaista imate problem u komunikaciji? Da ne biste došli u tu situaciju, imajte na umu da jezici služe da bi spajali ljude, te na vreme razmislite o učenju nekog stranog jezika.

Iako se već u osnovnoj školi obavezuju đaci da nauče najpre engleski jezik, a zatim i još jedan strani i to najčešće francuski, nemački i ruski, činjenica je da to nije dovoljno za dobro sporazumevanje.

U tome vam mogu pomoći kursevi i obuke stranih jezika, a njih u toku cele kalendarske godine organizuje Obrazovni centar Akademije Oxford na više od 20 lokacija u našoj zemlji. Velika je prednost učenja stranog jezika na taj način, jer iskusni profesori, koji su u većini slučajeva i izvorni govornici konkretnog jezika, nastoje da približe na što bolji način materiju polaznicima. Zato i jeste fokus stavljen na komunikaciju na odabranom stranom jeziku, tako da vrlo brzo kandidati imaju mogućnost da pokažu u kojoj meri su usvojili prezentovana znanja.

Činjenica je da će znanje makar engleskog jezika pomoći svakome da se snađe u bilo kojoj stranoj zemlji, jer je poznato da je to jezik koji gotovo svako iole obrazovan govori.

Naravno da pomenuta obrazovna institucija u ponudi ima i specijalističke edukacije, tako da obuka i kurs stranog jezika može biti usmerena samo na razvoj komunikacionih veština, ali i dostupna onim kandidatima, koji žele da steknu viši nivo znanja bilo kog stranog jezika.

Moramo posebno da napomenemo i to da su sve obuke i kursevi stranih jezika u okviru pomenute institucije usklađene sa pravilima, koja podrazumeva trenutno aktuelni jezički okvir, poznat kao CEFR (The Common European Framework for languages). Sa tim u vezi napominjemo da kandidat stiče sertifikat o poznavanju odabranog stranog jezika na jednom od ukupno šest nivoa, koliko ih podrazumeva navedeni jezički okvir. A sve to u velikoj meri utiče i na poboljšanje njegove radne biografije, dok mu ujedno omogućuje da sa mnogim strancima komunicira na različitim nivoima.

Osnovni cilj pohađanja specijalizovanih kurseva stranih jezika jeste da se svakome pruži mogućnost ne samo da stekne osnovna znanja engleskog, nemačkog i ruskog, odnosno grčkog i francuskog jezika, ali i mnogih drugih jezika koji se širom sveta govore, već i da unapredi znanje koji ima, te da poboljša veštine komunikacije na odabranom jeziku. Sve to će pomoći apsolutno svakom pojedincu da bez ikakvih smetnji komunicira sa bilo kojem strancem, kako u drugoj zemlji, tako i na teritoriji Srbije, jer je poznat podatak da sve veći broj stranih državljana našu zemlju posećuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *