Kako do priznatog sertifikata o nivou znanja engleskog jezika

Možete učiti engleski jezik koliko god godina želite i usavršavati ga kroz različite specijalističke kurseve, ali ako nemate dokaz o nivou znanja tog jezika, teško da će vam samo učenje biti od koristi. Sve to naravno, ni u kom slučaju ne znači da ne bi trebalo da nastavite da ga učite, bez obzira što još uvek niste stekli priznati sertifikat o nivou njegovog znanja.

Na svu sreću, postoje mnogobrojni ispitni centri na području naše zemlje, koji su zvanično ovlašćeni, tako da imate mogućnost da postanete vlasnik jednog takvog sertifikata. Možete biti potpuno uvereni da će vam sticanje Cambridge ili TESOL sertifikat koristiti u budućem životu, ali i u radu.

U pitanju su sertifikati, koji su na međunarodnom nivou priznati, a kao zvanično ovlašćeni ispitni centar na području Republike Srbije, njih izdaje Akademija Oxford.

Prilikom sprovođenja ispita se maksimalno poštuju pravila nadležnih institucija, a sertifikati su zvanično priznati kako u našoj zemlji, tako isto i praktično u celom svetu.

 

Cambridge sertifikati

 

Zvanično na celom svetu postoji više od 2 800 ispitnih centara, koji su ovlašćeni za izdavanje Cambridge sertifikata. Svi ti ispitni centri se nalaze u ukupno 130 zemalja, a jedan takav je i u Srbiji. Tačnije na više od 35 lokacija u našoj zemlji, budući da Akademija Oxford poslovnice ima u mnogim gradovima.

Ukoliko se odlučite za polaganje ispita, nakon kojih ćete postati vlasnici Kembridž sertifikata, morate znati da se ispitivanje organizuje prema nivoima, koje podrazumeva CEFR (The Common European Framework for languages), kao relevantni međunarodno priznati jezički okvir.

Opšti engleski se proverava na nivoima od A 1 do C 2, a Cambridge sertifikati su dostupni i za decu.

Izuzev toga, postoji i specijalistički ispit za profesore, takozvani Teaching Knowledge Test, odnosno TKT.

A u slučaju da je neko specijalizovan za poslovni engleski, te da ima zahtevani nivo znanja, dostupna je i mogućnost da stekne jedan od tri Cambridge sertifikata za poslovni engleski. Tom prilikom se proverava znanje kandidata na nivoima B 1, B 2 i C 1.

 

TESOL sertifikat

 

Skraćenica TESOL je od Teaching English two Speakers of Other Languages, a ovaj sertifikat postoji od 1994. godine.

U pitanju je sertifikat, koji je namenjen izvornim govornicima engleskog jezika, koji imaju želju da ga predaju drugima.

 

Pripremne obuke za polaganje Cambridge i TESOL ispita

 

Želeći da odgovori zahtevima svih, koji su odlučili da steknu jedan od pomenutih sertifikata, Obrazovni centar Akademije Oxford nudi mogućnost i pohađanja pripremne obuke za polaganje specijalističkih ispita.

Uopšteno govoreći, u toku cele godine zainteresovani imaju mogućnost da se prijave za pohađanje pripremne nastave, što će im u velikoj meri olakšati i polaganje ispita, odnosno sticanje željenog sertifikata o nivou poznavanja engleskog jezika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *