Koliko stranih jezika čovek zna, toliko i vredi

Sve je više situacija, koje nam jasno ukazuju na to da jedino što nam ne mogu oduzeti jeste obrazovanje. Upravo iz tog razloga su brojni kursevi i obuke sve češće posećivani od strane osoba različitog uzrasta, jer mnogi ljudi shvataju da u budućnost mogu uložiti samo na taj način.

A ono što je posebno zanimljivo jesu strani jezici, budući da je poznata činjenica da koliko čovek stranih jezika zna, upravo toliko i vredi.

Kako je danas engleski jezik postao gotovo univerzalno sredstvo komunikacije u svim državama sveta, to ne čudi što su obuke i kursevi engleskog jezika upravo najtraženiji. Ne samo za svakodnevnu komunikaciju, već je znanje tog jezika naročito, značajno i za rad na računaru, ali i za mnoge druge sfere života.

Naime, pisana komunikacija sa poslovnim partnerima iz inostranstva se u većini slučajeva upravo na tom jeziku obavlja, jer bez obzira iz koje zemlje da je poslovni partner, sasvim je sigurno engleski jezik mora znati da koristi.

Međutim, naročito je u poslovanju važno sa partnerima iz drugih zemalja komunicirati na njihovom maternjem jeziku, zato što ćete na taj način povećavati mogućnost za sklapanje posla, jer direktno dajete svojim ino partnerima dokaz da vodite računa o komunikaciji, ali i da ulažete u svoje i u znanje svojih zaposlenih.

Naravno da znanje stranih jezika nije važno samo za poslovanje, mada je ipak činjenica da tu ima najbolju upotrebu i svrhu. Ipak, ima li šta lepše nego kada odete na odmor u neku stranu zemlju, da možete da se sporazumevate jezikom domaćina, te da na taj način upoznajete bolje i kulturu i običaje tog naroda i njihove zemlje, ali i da sklapate nova prijateljstva.

Podrazumeva se da je najbitnije da znanje nekog jezika ne bude samo pasivno, već i da ga aktivno koristite, budući da jedino tako ima svrhu. Pasivno znanje ne može da bude isto kao kada određeni jezik aktivno koristite u svakodnevnoj pisanoj i usmenoj komunikaciji, te to i treba da bude glavni cilj pohađanja obuke bilo kog stranog jezika ili, pak samostalnog učenja.

Iako su mnogi skloni da neki strani jezik uče samostalno, ipak se to vremenom ne pokaže tako naročito uspešnim, kao kada znanje pojedinci usvajaju od iskusnih stručnjaka. A upravo iz tog razloga je uvek preporuka obuka i kurs stranog jezika, koja se organizuje u u ovkiru akreditovane obrazovne institucije, odnosno koju nudi škola stranih jezika sa višegodišnjim iskustvom i tradicijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *