Počeli ste da uplaćujete aranžman za more, počnite i sa osnovama stranog jezika gde letujete

Prema zvaničnim podacima, sve veći broj turista iz Srbije se odlučuje da letuje u Grčkoj ili Turskoj, a manji je broj onih koji se odlučuju za neke druge destinacije. Takođe, informacije koje su dostupne pokazuju da mnogi ljudi biraju varijantu plaćanja turističkog aranžmana na rate ili nešto ranije, a obično već početkom kalendarske godine, jer su tada i cene znatno povoljnije.

Iako je činjenica da uz znanje engleskog jezika možete, praktično bilo gde da se snađete, svakako je interesantno da ako iz godine u godinu letujete u istoj zemlji, naučite makar osnove jezika koji se u njoj koristi.

 

Počeli ste da uplaćujete aranžman za more, počneie i sa osnovama stranog jezika gde letujete

 

Na internetu postoji veliki broj platformi, odnosno specijalizovanih softvera koji nude mogućnost sticanja osnovnih znanja nekog stranog jezika. Naravno, sve to iziskuje određeno angažovanje i vreme, koje treba uložiti, ali je iznad svega značajna želja pojedinaca da određeni jezik savladaju.

U principu, najmanji je problem da na brojnim jezicima sveta naučite da kažete kako se zovete, odakle dolazite i neke osnovne fraze, poput onih da meštanima poželite dobro jutro, dobar dan, dobro veče ili laku noć. Međutim, sve to zaista nije dovoljno za komunikaciju na tom jeziku, te onda i donekle gubi poentu takav način učenja jezika.

Zato se postavlja pitanje da li je bolje da se odlučite za samostalno učenje određenog stranog jezika ili da odaberete specijalizovanu obrazovnu instituciju, u čijoj ponudi su stručni kursevi i obuke stranih jezika.

Naravno da vas nećemo ubeđivati ovom prilikom da je druga varijanta definitivno bolja i to na dugoročnom planu, jer sve zavisi i od vaših želja, odnosno afiniteta, ali i od toga da li ste spremni da se posvetite učenju konkretnog jezika.

A ono što je najbitnije da znate jeste da škola stranih jezika Akademije Oxsford nudi nastavu za više od čak 40 jezika, tako da ćete sasvim sigurno moći da pronađete onaj kurs za koji ste zainteresovani. Pored toga, morate znati i da ova obrazovna institucija maksimalno poštuje pravila, koja podrazumeva trenutno aktuelni jezički standard, inače poznat kao CEFR (The Common European Framework for languages), tako da se nastava odvija na ukupno 6 nivoa. Dakle, A 1 se smatra osnovnim i ne zahteva se nikakvo predznanje, posle čega sledi nivo A 2, zatim nivoi B i C grupe, odnosno B 1, B 2, C 1 i C 2, a koji su srednji niži i viši, odnosno niži i viši napredni.

Sve to znači da možete korak po korak zaista savladati izabrani strani jezik, te već sledeći put kada budete išli na letovanje u bilo koju zemlju, sasvim sigurno ćete sa meštanima moći da komunicirate na njihovom maternjem jeziku.

Možda vam to sad ne zvuči naročito interesantno, ali je činjenica da se prema turistima mnogi ne ponašaju isto kao i prema osobama, koje dolaze i stranih zemalja, a koje ipak konkretni jezik poznaju.

Sasvim sigurno da će vam učenje stranog jezika, koji se govori u zemlji u kojoj letujete, odnosno pšrovodite svoj odmor biti od koristi ne samo tom prilikom, već i kasnije, jer ćete svakako na taj način i svoju radnu biografiju poboljšati, te sasvim slobodno u njoj navesti da posedujete znanje konkretnog stranog jezika na određenom nivou, što znači da ćete imati mogućnost i da šanse za zaposlenje poboljšate. Naravno, sve to pod uslovom da obuka i kurs stranog jezika bude organizovana od strane specijalizovane obrazovne institucije, a koja poseduje sve neophodne dozvole da tu edukaciju sprovodi, odnosno čiji sertifikati su priznati, kao što je to slučaj sa već pomenutom školom stranih jezika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *