Da li ste doneli novogodišnje odluke?

Kako se približi kraj jedne godine, tako čini se, gotovo svi počnemo da razmišljamo o tome šta smo dobro učinili u ranijem periodu, a gde smo pogrešili.

Sve to je donekle i logično, jer period završetka jedne godine sasvim sigurno nas dovodi u situaciju da intenzivnije razmišljamo o prethodnom periodu, te da se trudimo da sagledamo sve ono što smo do tada imali prilike da učinimo.

Naravno da mnogi od nas ne razmišljaju u tom pravcu, te ne nalaze interesantnim pitanje da li ste doneli novogodišnje odluke, jer im nije poznato da mnogi uspešni ljudi upravo na taj način funkcionišu.

Prema dostupnim podacima, svi oni koji uspešno posluju, na kraju svakog dana ili sedmice, a primarno krajem jedne godine, vode računa o tome da naprave plan za naredni period i da donesu odluke koje žele u budućnosti da sprovedu.

Nemojte misliti da je dovoljno samo da zapišete na parčetu papira želim novu kuću ili novi posao, odnosno želim da zarađujem toliko i toliko novca, pa da sve to i dogodi. Potrebno je mnogo truda, ulaganja u sebe i kvalitet svog života, kao i discipline da bi novogodišnje odluke bile sprovedene u praksi.

Najbitnije je da budete svesni činjenice da je jedino što vam niko ne može oduzeti znanje i umeće, pa zato neka jedna od vaših odluka bude vezana upravo za taj segment. A budući da Obrazovni centar Akademije Oxford slovi za instituciju koja je poznata po naročito bogatoj i kvalitetnoj ponudi, to su kursevi i obuke računara i stranih jezika, ali i mnogi drugi, jedna od stvari koju bi trebalo da poklonite sebi u novoj godini.

Pored toga što ćete se bolje osećati kada budete stekli pravno validni sertifikat o pohađanju određene edukacije, to će imati i pozitivan uticaj na vaše samopouzdanje, ali i na kvalitet budućeg života. Naime, samo osoba koja neprekidno ulaže u sebe i svoje znanje može da bude smatrana profesionalcem, te će sasvim sigurno upravo tako neko biti angažovan na visokoj radnoj poziciji, što znači da će i njegova zarada biti sasvim zadovoljavajuća. Dakle, zahvaljujući tome će najpre novogodišnja odluka biti sprovedena, a to će svakako unaprediti i kvalitet života svakoga od vas. Potrebno je samo malo da uložite u sebe i svoje obrazovanje, da biste se bolje osećali i da biste na taj način obezbedili sebi bolji posao u budućnosti.

Nemojte se suzdržavati prilikom zapisivanja novogodišnjih odluka, ali vodite računa o svim onim koracima, koje je potrebno da pređete da biste ih ispunili. Tako ćete sasvim sigurno doći u situaciju da na kraju naredne godine štikliratite sve ono što ste zapisali kao ispunjeno, a što će sasvim sigurno da poveća vaše samopouzdanje i veru u sebe.

U želji da svaku zapisanu odluku u toku naredne godine ispunite, od srca vam čestitamo novogodišnje praznike!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *