Škola programiranja za mališane

Nije bez razloga rečeno da su novije generacije dece naprednije u odnosu na prethodne, zato što se oni praktično od malih nogu susreću sa brojnim dostignućima savremene tehnologije. U tom smislu njima uopšte nije nepoznato korišćenje mobilni telefona, jer mnogi roditelji daju svojim mališanima te uređaje već od ranog uzrasta. Kao opravdanje za tako nešto, oni navode da je dete jedino mirno dok gleda u telefon. Međutim, stručnjaci su saglasni da to i te kako loše utiče na mališane, a posebno ako u izuzetno ranom uzrastu dođu u dodir sa ovim uređajem. Zato bi trebalo da se roditelji najpre svojoj deci posvete u pravom smislu te reči, a ne da pokušavaju da ih umire dajući im svoje mobilne telefone.

Kada dete bude spremno za polazak u školu, to jest u predškolsko, pravi je trenutak da mu date i druge opcije. Kao jedna od boljih varijanti u tom slučaju se pominje škola programiranja za decu, a koju bi trebalo da pohađaju kandidati od minimalno sedam godina starosti. U principu je Akademija Oxford ograničila starost polaznika na 18 godina.

Podrazumeva se da je ova škola u potpunosti prilagođena ne samo potrebama polaznika različitog uzrasta, nego isto tako i nivou znanja koje deca imaju u vezi sa programiranjem.

Nije navedeno nikakvo ograničenje od strane organizatora, osim onoga koje je vezano za uzrast kandidata. To znači da je škola programiranja za decu svakom mališanu namenjena, bez obzira da li iz te oblasti ima ili nema bilo kako predznanje.

Iskusni profesori će se potruditi da decu uvedu u svet programiranja na najbolji mogući način, a tom prilikom će koristiti različite savremene tehnike edukacije. Pored toga što će deca teoretski biti upoznata sa radom u različitim programima, naučiće i praktično kako funkcioniše programiranje. Zatim će imati mogućnost i da ta znanja nadograde, a ukoliko budu imali interesovanje.

Sem znanja u konkretnoj oblasti, škola programiranja za decu se smatra odličnom opcijom zato što polaznici uče da rade sa drugima, te da savladavaju svoju sujetu, što će im sigurno biti od koristi i u daljem radu i životu.

Odlično je da naročito mlađa deca budu upoznata sa tehnikama programiranja i sa korišćenjem različitih programa, jer to ima uticaja i na njihovo logičko razmišljanje, koje se na taj način u velikoj meri poboljšala.

Biće u prilici ne samo da nauče da izrađuju jednostavnije animacije, već i igrice, a u zavisnosti od njihovog napretka, imaće priliku i da nauče kako kreirati određeni sajt ili aplikaciju.

Ističemo i to da su programi, koji se koriste tokom nastave, prilagođeni uzrastu polaznika, te se očekuje da svako od njih prilično lako rad u konkretnom programu može i da savlada. A ako se ne bude snašao, tu su stručnjaci, koji ovu specijalizovanu edukaciju vode, da razjasne sve nedoumice polaznicima.

Može se specijalizovati dete u adekvatnom uzrastu i samo za rad u određenom programu, a o čemu će svakako informacije moći da dobije od strane zaposlenih i to u okviru ma kog predstavništva Obrazovnog centra Akademija Oxford na području naše zemlje.

Naravno da će steći i sertifikat o pohađanju ove škole, što će mu sasvim sigurno koristiti u nekom trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *