Uporedno školovanje

Akademija Oxford nije srednja škola, samo posreduje pri upisu.

Sam pojam takozvanog uporednog školovanja, čini se da nije u tolikoj meri prisutan u obrazovnom sistemu naše zemlje, iako postoji njegovo precizno određenje u okviru važećeg Zakona o obrazovanju.

Jedna od najčešćih situacija kada se sprovodi uporedno školovanje se odnosi na one učenike koji se bave i baletom, odnosno muzikom. Upravo to i veli važeći Zakon o obrazovanju Republike Srbije, koji navodi: "Učenik ima svojstvo redovnog učenika u jednoj školi, osim ako se uporedo školuje u školi koja ostvaruje programe muzičkog i baletskog obrazovanja i vaspitanja."

A nastavak istog člana ovog Zakona, jasno navodi da se takav učenik u drugoj obrazovnoj instituciji tretira kao vanredni učenik, te da je u obavezi da poštuje sva pravila koja sa sobom nosi ovakav vid obrazovanja. Citiramo: "Redovan učenik može uporedo da savladava školski program, odnosno deo školskog programa za drugi obrazovni profil, kao vanredan učenik, uz obavezu plaćanja naknade stvarnih troškova."
Uporedno školovanje

Iako mnogi talentovani učenici koji pohađaju baletsku, odnosno muzičku školu i ne razmišljaju mnogo o opštem obrazovanju, već je sva njihova pažnja usmerena na usavršavanje baletske ili muzičke umetnosti, srećom te njihovi roditelji ili staratelji, ipak razmišljaju, pa vrlo često odlučuju da ih upišu na uporedno školovanje.

A ponekad se čak i događa da đaci na ovu ideju dođu na nagovor profesora iz baletske, odnosno muzičke škole, kojima je njihova dobrobit na prvom mestu.

Kako Obrazovni centar Akademije Oxford sa puno pažnje osluškuje zahteve svojih klijenata, to smo u redovne usluge uvrstiti i ovakav vid edukacije i to po najpovoljnijim cenama.

TESTOVI


Kako funckioniše uporedno školovanje?

U principu, uporedno školovanje se ne razlikuje mnogo u odnosu na vanredno školovanje, s tim što je ovaj vid edukacije namenjem onim kandidatima koji su redovni učenici bilo koje druge srednje škole, bez obzira da li je u pitanju umetnička, odnosno baletska i muzička ili neka druga.

I u uporednom školovanju važe isti principi kao i u vanrednom što se tiče načina polaganja ispita, te konsultacija, ali i pohađanja praktičnog dela, ukoliko je on uvršten u redovan nastavni program za odabrani smer koji kandidat savladava prema principima vanrednog obrazovanja.

Koje su prednosti uporednog školovanja?

Najpre da navedemo podatak da će učenici koji se opredele za uporedno školovanje, po uspešnom završetku imati dve važeće diplome srednje škole.

Takođe, samim posedovanjem čak dve diplome, kandidat ima mnogo veće mogućnosti za pronalaženje zaposlenja u struci. Pa, tako recimo ako u bilo kom trenutku u životu odluči da ne želi više da se bavi baletom ili muzikom, uvek može da pokuša da pronađe posao u onoj struci za koju se takođe školovao na ovaj način.

A svemu tome svakako treba dodati i uspeh na ličnom planu koji je nesumnjivo prisutan kod svakog učenika koji uspe da, za razliku od većine svojih vršnjaka, stekne čak dve diplome srednje škole.

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!