Da li cena kursa ima uticaja na kvalitet edukacije?

Uopšte nije čudno što su mnogi skloni da pomisle da ako neka obrazovna institucija nudi različite vrste edukacija po povoljnim cenama, onda to znači da pruža nekvalitetne usluge.
Međutim, ako malo bolje razmislite, možete shvatiti da postoje brojne škole jezika i uopšteno obrazovne institucije, koje se zapravo trude da cene prilagode na prvom mestu trenutnoj finansijskoj situaciji u zemlji. Naravno da to ne znači da su takve obuke i kursevi stranih jezika ili bilo koje druge manje kvalitetne od onih za koje je potrebno da polaznici izdvoje veću sumu novca.
U svakom slučaju ne treba zaboraviti ni činjenicu da se u ponudi mogu naći i kursevi, koji ne koštaju uopšte malo, a ipak za toliku sumu novca, polaznik i ne dobije neko naročito znanje ili praksu.
Na svu sreću, takvih obuka je ipak manje u celokupnojponudi, jer je konkurencija obrazovnih institucija zaista velika. Iz tog razloga se svaka od njih, pa i Obrazovni centar Akademije Oxford, mora neprekidno truditi da unapredi kvalitet usluga.
A to na prvom mestu znači da moraju biti angažovani stručnjaci, koji će svakom kandidatu pomoći da tematiku određene edukacije što bolje shvati, na prvom mestu.
Naravno da to nije dovoljno, već je neophodno ulagati i u edukaciju svojih zaposlenih. S obzirom na to da se sve više novosti uvodi i u segment obrazovanja, to je vrlo važno da profesori budu u toku sa svim novostima, kako bi mogli da unaprede kvalitet edukacija, koje pružaju.
Iako jeste najvažnije da stručni kadar bude kvalitetan, ipak i dodatna oprema, odnosno prostor u kome se stručne obuke i kursevi organizuju ima i te kako veliki uticaj i na kvalitet nastave.
Suština je u tome da nijedan kandidat nema uopšte razloga da brine da li cena kursa ima uticaja na kvalitet edukacije, već je potrebno da posmatra mnogo širu sliku. U suštini je najvažnije koja obrazovna institucija vrši edukaciju, odnosno ko su članovi njenog tima. Isključivo na osnovu tih parametara svako može i odlučiti da li bi trebalo odabranu edukaciju u okviru te institucije da pohađa ili je, ipak bolje da potraži neku drugu, a bez obzira na to koliko je cena povoljna.
Mnogo je bolje fokusirati se na program određene edukacije i na njegovo proučavanje, nego na izučavanje cenovnika određene obrazovne institucije.
Podrazumeva se da je mnogo lakše tom prilikom izdvojiti nešto manju sumu za pohađanje izabrane obuke, ali u svakom slučaju to ne treba da bude presudno.
Kvalitet edukacije ne bi trebalo da ima apsolutno nikakve veze sa cenom, ali svakako ima ljudi koji ih dovode u vezu.
Da biste bili potpuno sigurni da je upravo Obrazovni centar Akademije Oxford institucija, kojoj bi trebalo da poklonite poverenje, najbolje je da se na zvaničnom web sajtu informišete prvo o celokupnoj ponudi, potom o nastavnom kadru i tek onda da pogledate i cenovnik. Znajući kakva je obrazovna institucija u pitanju, uopšte ne sumnjamo da ćete biti i više nego zadovoljni kako ponudom, tako isto i cenama za izabrani kurs.
Uz to, bi trebalo da znate i da ova obrazovna institucija ima sve relevantne dozvole, koje su izdate od strane nadležnih institucija Republike Srbije. Samim tim će i sertifikat, koji svaki polaznik nakon završene izabrane obuke stiče, biti smatran pravno validnim. A u suštini, to dalje znači da vlasnik tog sertifikata kao prvo ima pravo da zahteva od strane nadležnih u okviru poslovnice Nacionalne službe za zapošljavanje i njegov zvaničan upis u radni dosije. Pored toga, trebalo bi i da svaki kandidat dopuni svoju radnu biografiju informacijom da je završio određeni kurs, a u svakom slučaju sertifikat koji izdaje Akademija Oxford ima pravo da koristi i kao potpuno zakonski važeći dokaz o tome da je pristupio dodatnoj edukaciji i tako unapredio i kvalitet svog obrazovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *