Dokvalifikujte se za još perspektivnije zanimanje

Princip školovanja se ranije bitno razlikovao, pa se nekako gotovo podrazumevalo da bolji učenici završavaju gimnaziju, a zatim svoje školovanje nastavljaju na fakultetu. Isto tako je bilo uobičajeno i da oni učenici, koji nisu baš imali dobar uspeh tokom osnovne škole, budu usmeravani na srednje škole, koje su nudile obrazovne profile trećeg ili četvrtog stepena.

Menja se vreme, a menja se i princip školovanja i mišljenje ljudi o toj temi.

Zato danas uopšte nije ništa čudno kada se pojedinci odlučuju za program prekvalifikacije, odnosno dokvalifikacije, pa čak i za stručno osposobljavanje za željeni obrazovni profil. Jednostavno, sve je mnogo lakše, jer praktično svako ko želi u današnje vreme ima i mogućnost da se kvalifikuje za gotovo svako zanimanje.

Upravo zahvaljujući činjenici da Akademija Oxford, kao jedna od najpoznatijih obrazovnih institucija te vrste u našoj zemlji, izuzev prekvalifikacije, vrši i stručno osposobljavanje, ali i dokvalifikaciju za obrazovne profile različitog stepena, to svako može u relativno kratkom roku i da stekne pravno važeći sertifikat i tako dokaže da je kvalifikovan za bavljenje odabranim zanimanjem. A sve to će mu sigurno pomoći i da unapredi kao prvo kvalitet svoje radne biografije, a kao drugo i kvalitet svog poslovanja, što će sigurno u budućem periodu svakome od njih da pomogne i da pronađe mnogo bolje plaćeno radno mesto, te da se bavi upravo onim što mu najviše odgovara.

 

Dokvalifikujte se za još perspektivnije zanimanje

 

Izuzev programa dokvalifikacije, u okviru Obrazovnog centra Akademije Oxford, koji poseduje sve neophodne dozvole za sprovođenje tih programa, moguće je izvršiti i stručno osposobljavanje za različita zanimanja, ali i prekvalifikaciju.

Ipak ćemo se ovom prilikom fokusirati na program dokvalifikacije, te napomenuti da je on namenjen licima, koja su već stekla diplomu za određeno zanimanje trećeg ili četvrtog stepena, a koja sada žele da ga unaprede, to jest steknu kvalifikacije za zanimanje višeg stepena.

Naime, dokvalifikacija podrazumeva da kandidat stiče sertifikat za izabrani obrazovni profil, koji je od prethodno stečenog za jedan stepen viši. Tako, na primer, ako je neko stekao diplomu za bilo koje zanimanje trećeg stepena, zahvaljujući programu dokvalifikacije ima mogućnost da postane vlasnik sertifikata za izabrani obrazovni profil IV stepena. A sve to isto važi i za kandidate, koji su se školovali u okviru obrazovnog profila četvrtog stepena, a koji sada žele da pohađaju specijalizaciju, te da na taj način zvanično postanu vlasnici diplome za prethodno izabrano zanimanje, koje je V stepena, što se odnosi zapravo na takozvanu specijalizaciju.

Upravo zato što će da se edukuju i da dobiju sertifikat za zanimanje višeg stepena, oni će na taj način u velikoj meri da unaprede naravno kvalitet svog obrazovanja i sposobnosti, a što će im sigurno pomoći i u poslu. Zapravo se radi o tome da će svaki kandidat prvo upisati stečeni sertifikat u svoju radnu biografiju, a potom će, ako je već upisan u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, biti u prilici i da od nadležnih u konkretnoj poslovnici zahteva zvaničan upis tog dokumenta u svoj radni dosije. U suštini to znači da će njegove profesionalne kvalifikacije biti mnogo bolje, a što bi trebalo vremenom i da dovede do povećanja mogućnosti za zaposlenje u okviru određene struke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *