Koliko je rad na računaru danas važan za posao

U današnje vreme gotovo da ne postoji posao koji ne zahteva poznavanje rada na računarima. Zato i nije tako teško odgovoriti na pitanje koliko je rad na računaru danas važan za posao, jer je to, praktično jedan od uslova za pronalaženje dobrog zaposlenja.

Ssasvim je svejedno da li želite da radite na sekretarskim poslovima ili da se zaposlite u školi kao nastavnik, odnosno da li ste završili srednju medicinsku školu ili fakultet, jer je poznavanje rada na računaru za sve te i mnoge druge poslove navedeno kao jedan od uslova.

A kako ranije u školama deca nisu imala predmet računarstvo i informatika, to je bilo i za očekivati da se sve veći broj osoba odlučuje za pohađanje specijalizovanih edukacija, tokom kojih se upoznaju sa radom u različitim računarskim programima.

S obzirom na to da škola računara Akademije Oxford funkcioniše na više od 20 lokacija, te da je poznata po tome što se u njenoj ponudi brojne obuke i kursevi računara nalaze, slobodno se može reći da je to jedna od najpoznatijih obrazovnih institucija tog tipa u našoj zemlji.

Iako su u njenoj ponudi zastupljene edukacije, koje se bave kako standardnim računarskim programima, tako i onim koji se smatraju specijalizovanim, brojni kandidati različitih struka se prvenstveno opredeljuju za pohađanje obuke paketa Microsoft Office. Sve to prvenstveno zato što taj kurs i obuka računara svakom polazniku nudi mogućnost da se sa radom u programima Microsoft Word i Excel upozna, a da istovremeno nauči i kako se koristi internet. Zapravo je u pitanju edukacija koje je na prvom mestu namenjena svim osobama koje žele da nauče kako se računari koriste, a da bi na taj način mogli bez ikakvih smeti da obavljaju svoje radne zadatke.

U zavisnosti od toga kojim poslom neko želi da se bavi će zavisiti i da li je neophodno da poseduje takozvani mali ili veliki ECDL indeks. A upravo taj sertifikat nudi pomenuta škola računara i to po najpovoljnijim cenama.

Isto tako zainteresovani imaju mogućnost da u bilo kojoj poslovnici te škole u zemlji pristupe pohađanju pripremne nastave, a kako bi mogli da što brže i jednostavnije postanu vlasnici ovog prestižnog sertifikata, te da tako mnoga vrata u poslovnom svetu sebi otvore, zato što je posedovanje malog ili velikog ECDL indeksa izuzetno značajno za mnoga radna mesta. Važno je prvenstveno zato što zaposleni na taj način pokazuju svojim poslodavcima prvo da i dalje ulažu u svoje znanje i obrazovanje, a zatim i da imaju adekvatna znanja iz konkretnih oblasti.

Da ne bi bilo zabune, napominjemo da ova škola u ponudi ima i mnoge druge edukacije, te da svaku od njih vode vrhunski stručnjaci, koji imaju dugogodišnje iskustvo i sasvim dovoljno znanja, da mogu polaznicima da omoguće na najjednostavniji način da shvate gradivo.

Ono što je posebno važno napomenuti jeste da mnogi poslodavci danas traže od svojih zaposlenih da imaju i sertifikat o poznavanju određenog računarskog programa, ali svi koji pomenutu školu budu odlučili da pohađaju ne treba da brinu, jer se radi o zvanično priznatog instituciji u našoj zemlji. A to zapravo znači da nakon završene obuke, svaki polaznik postaje i vlasnik sertifikata koji je priznat kako na području naše zemlje, tako isto i u mnogim zemljama u okruženju.

Dakle, ukoliko vas sledeći put neko bude pitao koliko je rad na računaru danas važan za posao, imaćete spreman odgovor, mada verujemo da ste toga bili svesni i ranije. Ne zaboravite da je ulaganje u svoju edukaciju, zapravo ulaganje u svoju budućnost, te potražite kurs računara koji vas interesuje i koji će vam omogućiti da steknete znanja iz željene oblasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *