Kursevi nege i lepote

Postoje li zanimanja koja nikada ne izlaze iz mode? Neki će reći da su to u pitanju zanimanja ekonomskog ili pravnog smera, neki da su u pitanju administrativna zanimanja, zatim zanati, a neki će ipak biti saglasni u tome da zanimanja iz oblasti nege i lepote nikada ne mogu izaći iz mode. Kao i uvek, istina je negde između…

Jedno je sigurno – svaka dama, ali i gospodin želi da ima lepu frizuru, a bez obzira u kakvom se finansijskom stanju u tom trenutku nalazili. Zatim je poznat podatak da mnoge pripadnice nežnijeg pola izdvajaju sasvim dovoljno finansijskih sredstava da bi ulepšale svoje lice, nokte i kožu. U tom smislu su kursevi nege i lepote, odnosno zanimanja iz te oblasti posebno tražena i slobodno možemo reći da svako ko stekne diplomu i želi tim poslom da se bavi, prilično lako može naći klijente.

Zapravo, bez obzira u kom gradu da živite, ukoliko pohađate kurs za kozmetičara ili kurs za frizera, odnosno kurs za manikira, pedikira i nadogradnju noktiju, te mnoge druge specijalističke edukacije u toj oblasti, vrlo je verovatno da ćete u najkraćem mogućem roku pronaći odgovarajuće klijente i moći lepo da zarađujete.

 

Zašto su kursevi i obuke nege i lepote tako zanimljivi i traženi?

 

S obzirom na to da se zahteva određena doza kreativnosti i od frizera i od manikira, ali i od mnogih drugih stručnjaka koji su specijalizovani za zanimanja u oblasti nege i lepote, to i nije uopšte začuđujuće šta ljudi koji imaju afiniteta prema tome žele da se dodatno edukuju. I dok ima onih koji smatraju da je potrebno samo da imaju talenat da bi mogli da obavljaju posao muško – ženskog frizera, na primer ili bilo koje drugo zanimanje iz ove oblasti, stručnjaci smatraju da je sasvim dovoljno da žele time da se bave i da odaberu odgovarajuću edukaciju.

Ukoliko pojedinci izaberu najbolju obrazovnu instituciju, koja zapošljava isključivo vrhunske stručnjake u toj oblasti, gotovo je sigurno da će oni dobiti sva neophodna znanja i moći tim poslom da se bave na najbolji mogući način.

Naravno da nije dovoljno samo kontaktirati Obrazovni centar Akademije Oxford i upisati kurs nege i lepote, već je potrebno i steći praksu. U tom smislu ova obrazovna institucija, koja ima poslovnice na više od čak 30 lokacija u celoj zemlji, naročito vodi računa i o kvalitetu praktične nastave. Baš zato svaka obuka i kurs neki lepote uključuje i praktični deo.

Isključivo u zavisnosti od toga gde želi nastavu da pohađa, kandidat će dobiti i informaciju o tome na kojoj lokaciji će biti održana praksa. Iako se u određenim poslovnicama pomenute obrazovne institucije takođe organizuje praktični deo ove edukacije, nastoji se da praksa bude organizovana u specijalističkim salonima. Razlog za to je vrlo jednostavan, jer će tako biti ponuđeno kvalitetnije obrazovanje svakom pojedincu. Zapravo će direktno na modelima u izabranom frizerskom ili kozmetičkom, odnosno bilo kom drugom specijalizovanom salonu, svako koga interesuju obuke i kursevi nege i lepote imati mogućnost da teorijska znanja usavrši i kroz praksu. Time će on svakako biti na dobitku, jer će biti sigurniji u sebe, a na licu mesta će predavač i da mu ukaže na određene propuste koje je načinio. A sve to definitivno pomaže pojedincima da mnogo bolje upoznaju određeno zanimanje za koje se kvalifikuju i da podignu kvalitet rada na viši nivo.

U većini slučajeva se pojedinci odlučuju da upišu kurs za frizera, a u tom smislu konkretna obrazovna institucija nudi mogućnost da pohađaju edukaciju kako za ženskog i muškog frizera, tako isto i za muško – ženskog frizera. U zavisnosti od toga koji program budu izabrali, kandidati će se u okviru konkretne oblasti specijalizovati i teorijski i praktično.

Sem toga, dostupna je i obuka i kurs za kozmetičara, zatim za kozmetiku lica, a ukoliko je neko zainteresovan, može se odlučiti i za seminar za masera. Naravno da među ovim edukacijama treba izdvojiti i kurs za manikira, pedikira i nadogradnju noktiju, čime će polaznik steći dovoljno znanja o sve tri oblasti, tako da će moći i da proširi svoje poslovanje.

Pored svih pomenutih edukacija, Obrazovni centar Akademije Oxford na više od 30 lokacija nudi mogućnost zainteresovanima i da se upoznaju sa tehnicom limfne drenaže, a postoji mogućnost i da se specijalizuju za relaks masažu. Ko ima afiniteta prema tome, treba da zna da je u ponudi i obuka i kurs za depilaciju, ali i za tetoviranje. Naravno da ova obrazovna institucija ide u korak sa vremenom, pa u tom smislu nudi i edukacije za nadogradnju 4D trepavica, ali i za japansko iscrtavanje obrva i za trajnu šminku usana, te za trajnu šminku celog lica. Ponudam je obuhvaćen i kurs i obuka za trajni ajlajner, kao i seminar za svilene trepavice.

S obzirom na to da je u pitanju specijalizovana obrazovna institucija, koja ima višegodišnje iskustvo, dostupne su i mnoge druge edukacije u oblasti nege i lepote. Između ostalog, zainteresovani se mogu upoznati sa osnovama filmske šminke, ali i sa specijalnim filmskim efektima u šminkanju, a profesori će ih uputiti i u to koji su najnoviji trendovi ojačavanja, izlivanja i nadogradnje noktiju.

Ukoliko neko želi da nauči medicinski pedikir, ima mogućnost da pohađa specijalizovani seminar koji se tom temom bavi, a dostupna je i opcija koja omogućuje zainteresovanima da se specijalizuju za pirsing, te da se upoznaju sa osnovama tehnike nadogradnje kose i tretmana mikroiglicama.

Moramo napomenuti da su kursevi i obuke nege i lepote na raspolaganju svim zainteresovanima, te se od njih ne zahteva nikakvo posebno predznanje u okviru konkretne oblasti, već je dovoljno da imaju želju da se sa različitim tehnikama upoznaju. Posebno moramo napomenuti činjenicu da ova obrazovna institucija pored teorijskog dela, koji se odvija u poslovnicama, a na brojnim lokacijama širom naše zemlje, vodi računa o tome da praksa u većini slučajeva bude vršena u okviru specijalizovanih salona. Od vrhunskih stručnjaka za konkretnu oblast će u tom slučaju kandidati imati priliku da dobiju sve neophodne informacije, te da na pažljivo odabranim modelima primene znanja, koja su im prethodno prezentovana tokom teorijskog segmenta konkretne obuke.

Uzevši u obzir da je u pitanju obrazovna institucija koja ima sve neophodne dozvole za sprovođenje ovih edukacija, osobe koje budu završile odabrani kurs nege i lepote će steći pravno validan sertifikat. Upravo zahvaljujući tom dokumentu će biti u mogućnosti i da se konkretnim poslom bave, a isto tako imaju pravo i da podatak o sticanju sertifikata za izabranu oblast unesu u svoj radni dosije, koji bi trebalo prethodno da imaju otvoren u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *