Zbog čega su Microsoft sertifikati bitni?

Konkurisali ste za posao, ali niste primljeni? Primljen je kandidat koji je naveo da poseduje neki od poznatih sertifikata. Gotovo je sigurno da ste imali prilike da se nađete u ovakvoj situaciji…

Sve to bi trebalo da vam pomogne da donesete odluku, koja će vam pomoći da u budućnosti pronađete odlično plaćen posao u željenoj oblasti.

Naravno da vam posedovanje Microsoft ili Cisco sertifikata, odnosno bilo kog drugog, koji je poznat i priznat u celom svetu, ne može osigurati zaposlenje. Ali je sasvim sigurno da će vam činjenica da posedujete jedan takav sertifikat i te kako pomoći da se bolje plasirate na konkursu. Tačnije, prilično je sigurno da će potencijalni poslodavac baš vama dati prednost u tom slučaju. Nemojte da vas zbunjuje sve to… mnogi poslodavci naročito cene činjenicu da njihovi zaposleni ulažu u svoje dodatno obrazovanje, a što pokazuju na najbolji način sticanjem sertifikata, koji su priznati u celom svetu i odlično kotirani u brojnim kompanijama.

 

Microsoft sertifikati

 

Ako postoje sertifikati koji otvaraju mnoga vrata u poslovnom svetu, onda su to sigurno Microsoft sertifikati. A to se naročito odnosi na kompanije, koje posluju u IT industriji. Gotovo da nema kompanije, koja u tom sektoru posluje, a da od mnogih svojih zaposlenih ne zahteva posedovanje i nekog od sertifkata komapnije Microsoft.

Najčešće se zahteva posedovanje Microsoft Technology Associate sertifikata, to jest MTA. Radi se o, da tako kažemo osnovnom Microsoft sertifikatu.

Pored toga, postoji i takozvani MCSA, odnosno Microsoft Certified Solutions Associate, što je sertifikat namenjen osobama, koje su zainteresovane za rad sa operativnim sistemima Windows 8 i 10, kao i sa serverom Windows 2008, 2012 i 2016. Sem toga, pomenuti Microsoft sertifikat se dodeljuje i za oblast rada sa operativnim sistemom Linux na Azure platformi i sa SQL serverima 2008, 2012/2014 i 2016.

Sledeći Microsoft sertifikat je MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert). Čak se 8 oblasti proverava, kako bi kandidat koji je prethodno stekao MCSA sertifikat, mogao da polaže ispite i postane vlasnik MCSE sertifikata.

Još preostaje da pomenemo i MCSD sertifikat (Microsoft Certified Solutions Developer), koji uključuje 6 oblasti provere.

Bilo koji od svih ovih sertifikata su dostupni i u Srbiji, budući da je Akademija Oxford ovlašćeni Microsoft test centar za našu zemlju.

A sem toga, ova obrazovna institucija nudi još jednu mogućnost. Naime, pripremni kursevi i obuke za polaganje ispita za sticanje Microsoft sertifikata se nalaze u njenoj ponudi. Ukoliko se zainteresovano lice dobro pripremi, te posluša sve savete stručnjaka, koji su zaduženi za vođenje pripremne nastave, nema apsolutno nikakve bojazni za njega.

Podrazumeva se da se polaganje svakog ispita organizuje uz maksimalno poštovanje smernica i standarda, koje propisuje kompanija Microsoft. Svi zainteresovani će na vreme da budu upoznati sa postupkom polaganja, ali i sa svim ostalim detaljima koji su naročito važni za kandidate.

 

Zbog čega su Microsoft sertifikati bitni?

 

Vrlo je jednostavan odgovor na ovo pitanje… posedovanjem Microsoft sertifikata će svaki pojedinac  budućem ili trenutno poslodavcu jasno staviti do znanja da vodi računa o svom dodatnom obrazovanju.

Tačnije, ako neko naknadno stekne neki od pomenutih sertifikata, to je jasan signal nadležima da on želi da unapredi svoje obrazovanje, na prvom mestu, što svakako utiče pozitivno i na kvalitet njegovog radnog učinka. Naravno da se to, takođe maksimalno pozitivno odražava i na kvalitet odeljenja u kome je zaposlen, a posredno i na funkcionisanje celokupne firme.

Upravo to i jeste osnovni razlog zbog čega je poželjno steći Microsoft sertifikat, a posebno ukoliko ste zainteresovani za rad u kompaniji, koja posluje u IT industriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *