Želim upisati kurs, ali ne znam koji? Ovi saveti će vam sigurno pomoći!

Želim upisati kurs ali ne znam koji? Ovi saveti će vam sigurno pomoći.

 

Kako je ponuda edukacija naročito velika i to posebno u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, to je i očekivano da mnogi ljudi ne mogu da se lako odluče koji je to kurs, koji žele da upišu.

Naravno da je sve mnogo lakše ukoliko su u pitanju stručne obuke i kursevi, jer tada nema razloga za neodlučnost, već je samo potrebno odabrati među brojnim obrazovnim institucijama, koje se nalaze širom zemlje.

 

Želim upisati kurs, ali ne znam koji? Ovi saveti će vam sigurno pomoći!

 

Da biste relativno lako mogli da donesete odluku koja obuka je odgovarajuća za vas, najbolje je da razmislite najpre šta je to što želite da učite, odnosno čime želite u budućnosti da se bavite.

Ukoliko je u pitanju strani jezik, koji želite da savladate, onda je sve mnogo lakše, jer ste fokusirani samo na jednu oblast.

Potrebno je zato da napomenemo da na više od 20 lokacija u zemlji funkcioniše Obrazovni centar Akademije Oxford, a da su u okviru svake poslovnice dostupni brojni kursevi i obuke stranih jezika, tako da ćete vrlo lako pronaći onaj koji vas interesuje. Pored stranih jezika, koji se najčešće uče, kao što su nemački, francuski i engleski, odnosno ruski, u ponudi te obrazovne institucije se može naći i kurs i obuka norveškog, odnosno grčkog i slovenačkog jezika, ali i još preko 30 jezika koji se govore širom sveta.

Posebno napominjemo da su vrhunski profesori angažovani da drže te edukacije, tako da će i preneti sva neophodna znanja polaznicima. Inače su edukacije jezika u svakom predstavništvu te institucije u Srbiji usklađene sa pravilima, koja podrazumeva CEFR (The Common European Framework for languages), što znači da će nakon završetka svaki polaznik postati vlasnik zvanično priznatog sertifikata o znanju konkretnog jezika na određenom nivou.

Sve navedeno je lakša varijanta, ali je mnogo teže ukoliko želite da se edukujete, a ne možete da odlučite šta vas tačno od brojnih kurseva zanima u datom trenutku. Tada je potrebno da izvršite analizu svojih afiniteta, na prvom mestu, a zatim i da se raspitate o ceni odabrane obuke, kako biste maksimalno uskladili želje i mogućnosti.

Bilo koju obuku da izaberete, imajte na umu da na taj način ulažete u svoju budućnost, te da maksimalno unapređujete kvalitet svoje radne biografije. Ukoliko ste zaposleni, na taj način svom poslodavcu ćete pokazati da imate želju neprekidno da učite i napredujete, a što je vrlo važno. U slučaju da prilikom pohađanja odabranog kursa tražite posao, sasvim sigurno će šanse da pronađete onaj koji želite biti mnogo veće, jer ćete u svojoj radnoj biografiji navesti podatak da posedujete sertifikat o pohađanju konkretne obuke.

Svi predlozi, koji su pomenuti su uopšteni, a svakako je najvažnije to što želite da se dodatno obrazujete, te ne sumnjamo da ćete sasvim sigurno pronaći i onaj kurs, koji će ispuniti vaša očekivanja u potpunosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *