Samo malo vas deli od diplome za bilo koje zanimanje

Prilično je teško objasniti pripadnicima srednje ili starije generacije da je danas akcenat u obrazovanju stavljen na dodatnu edukaciju. Takođe, ne smatra se nimalo lakim poslom da objasnite nekome da je moguće izvršiti dokvalifikaciju ili proći program prekvalifikacije, odnosno stručno osposobljavanje za apsolutno bilo koje zanimanje, te da ćete na taj način steći diplomu koja je u potpunosti zakonski priznata.

Sve to, naravno ne znači ni u kom slučaju da ne treba ispoštovati pravila o uobičajenom načinu školovanja.

Naime, ako neko želi da promeni zanimanje, odnosno da stekne diplomu za obrazovni profil višeg stepena, onda njemu primarno u tome mogu biti od koristi ovi programi.

 

Samo malo vas deli od diplome za bilo koje zanimanje

 

Mnoge obrazovne institucije na području Republike Srbije imaju sve propisane dozvole za vršenje dodatne edukacije, odnosno za stručno osposobljavanje, te za programe prekvalifikacije i dokvalifikacije za različite obrazovne profile. Međutim, među njima bi trebalo svakako pronaći onu, koja nudi i optimalne cene i vrhunski kvalitet u isto vreme.

A kada to već pominjemo, naglašavamo da se među mnogobrojnim obrazovnim institucijama u Srbiji svakako izdvojila i Akademija Oxford. Ne samo da ona ima najveći broj obrazovnih profila u ponudi i sve navedene programe edukacije, nego poseduje i sve dozvole koje su neophodne da bi osigurala visok kvalitet nastave. A ako tome dodamo i podatak da je nastavni kadar odabran sa izuzetno puno pažnje, te da visok kvalitet edukacije prati i cena koja je prilagođena platežnoj moći građana, jasno je zbog čega se baš ta obrazovna institucija u moru drugih izdvojila.

Da bi svako ko je zainteresovan stekao diplomu za bilo koje zanimanje, potrebno je prvo da izabere čime želi u budućnosti da se bavi. Posle toga će kontaktirati jednu od preko 20 poslovnica Akademije Oxford u našoj zemlji, kako bi se raspitao o odabranom programu.

Napominjemo da uz stručno osposobljavanje za različite obrazovne profile, ova institucija nudi i mogućnost pohađanja programa prekvalifikacije ili dokvalifikacije. Naravno da konkretnom programu može pristupiti samo ono lice, koje zadovoljava precizno definisane kriterijume.

Kada je u pitanju program prekvalifikacije, on važi za one kandidate, koji već poseduju diplomu za obrazovni profil trećeg ili četvrtog stepena, a sada žele da se kvalifikuju za neko drugo zanimanje, ali koje mora biti potpuno istog stepena kao i prethodno.

Međutim, kada je reč o programu dokvalifikacije, njega bi trebalo da pohađa kandidat koji je stekao diplomu za obrazovni profil trećeg stepena u okviru bilo koje oblasti, a koji želi da se doškoluje. Upravo zahvaljujući programu dokvalifikacije će on biti u mogućnosti da postane vlasnik diplome za zanimanje IV stepena, te će tako i povećati u velikoj meri šanse da pronađe bolji posao.

Naravno da stručna komisija u okviru konkretnog predstavništva ove obrazovne institucije mora da ima uvid u dokumenta svakog kandidata, a primarno se zato i zahteva da svako od prijavljenih obavezno dostavi i diplomu i svedočanstvo za svaki od završenih razreda srednje škole. A u skladu sa procenom stručne komisije će biti zvanično doneta odluka koje ispite bi kandidat trebalo da polaže, odnosno koji se smatraju diferencijalnim.

U zavisnosti od toga za koji obrazovni profil se prijavljeni bude odlučio će biti informisan i o obavezi pohađanja praktične nastave i o načinu njenog sprovođenja.

Ono što je sigurno, Akademija Oxford poštuje maksimalno sve standarde kvaliteta u oblasti obrazovanja i ujedno poseduje apsolutno sve dozvole, koje su zakonom propisane, tako da je ovlašćena za sprovođenje svih programa edukacije.

Nema potrebe da oklevate i razmišljate, jer jedino ispravno ulaganje jeste u obrazovanje, pošto će vam to sigurno pomoći da poboljšate i kvalitet svog budućeg života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *