Zašto bi vanredno školovanje moglo biti pravi izbor za vas?

Kada dođe vreme da treba da upišemo srednju školu, mnogo od nas su skloni da se odluče za gimnaziju, jer u tom trenutku baš i nisu potpuno sigurni čime žele da se bave u budućnosti. A onda kada završe gimnaziju, dođu do toga da nisu baš raspoloženi za studiranje ili se ispreče neke druge, životne okolnosti, pa nemaju priliku da nastave školovanje. I šta se tada događa? Imaju obimno obrazovanje, ali nemaju kvalifikacije… tačnije vlasnici su diplome, na kojoj piše da su završili određeni smer gimnazije, ali i dalje nemaju nikakvo stručno zvanje.

Postavlja se pitanje šta preostaje svršenim osnovcima onda, koji nisu sigurni čime žele da se bave u životu. Naravno da za sve postoji rešenje, pa tako i za ovu, ali i za mnoge druge situacije koje su vezane za sticanje dodatnog obrazovanja.

 

Zašto bi vanredno školovanje moglo biti pravi izbor za vas?

 

Ukoliko ste se pronašli u prethodno opisanoj situaciji ili, jednostavno želite da steknete diplomu za još jedno zanimanje, najbolje rešenje u tom slučaju jeste svakako vanredno školovanje, odnosno prekvalifikacija ili dokvalifikacija.

Jasno je da sve to zvuči mnogo lako i jednostavno, ali samo ukoliko pronađete adekvatnu obrazovnu instituciju, koja poseduje sve neophodne dozvole i koja će vam omogućiti najpre stručne profesore, a zatim i sertifikat, odnosno diplomu, koja će biti od strane nadležnih državnih organa Republike Srbije priznata. Sve to podrazumeva da bi trebalo da izaberete onu specijalizovanu obrazovnu instituciju, čije diplome je dozvoljeno upisati u radni dosije pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje, jer će jedino tako vanredno školovanje imati smisla.

Jedna od takvih institucija je sasvim sigurno i Obrazovni centar Akademije Oxford, koji na preko 20 lokacija širom naše zemlje ima otvorene poslovnice. Upravo iz tog razloga i naglašavamo da, praktično svaki stanovnik Srbije ima mogućnost da upiše program koji ga interesuje. A ako tome dodamo i podatak da su u pitanju specijalizovane obuke za brojne oblasti, jasno je zašto je upravo ova obrazovna institucija izdvojena kao najpogodnija.

Izuzev mogućnosti da se opredelite za vanredno školovanje, imate i onu koja podrazumeva program prekvalifikacije za mnogobrojne obrazovne profile, ali i dokvalifikacije.

Ukoliko ste stekli diplomu bilo koje srednje škole ili gimnazije, imate priliku da pristupite programu prekvalifikacije za obrazovni profil u istom trajanju, ali u drugoj oblasti, te da na taj način obezbedite sebi još jednu diplomu. Sve to će posebno dobro uticati na mogućnosti za pronalaženje novog zaposlenja, jer će i vaše kvalifikacije biti na višem nivou, pa ćete samim tim imati i mnogo veće šanse od ostalih prijavljenih za isto radno mesto.

Kada je u pitanju program dokvalifikacije, on je uopšteno rečeno namenjen svim onim punoletnim kandidatima, koji su prethodno stekli validnu dipolomu za bilo koji obrazovni profil drugog ili trećeg stepena. Nakon završenog postupka dokvalifikacije će kandidati postati vlasnici diplome za zanimanje, koje je za stepen više od prethodnog, a što će isto tako u velikoj meri uticati na kvalitet njihove radne biografije, odnosno povećaće šanse za pronalaženje željenog zaposlenja u odabranoj struci.

Posle svega navedenog je sasvim jasno da je najbolji izbor za sve, koji žele da postanu vlasnici validne diplome, odnosno da poboljšaju svoje kvalifikacije, upravo program dokvalifikacije, odnosno prekvalifikacije, te vanredno školovanje. Praktično, vaša jedina obaveza jeste da kontaktirate izabranu obrazovnu instituciju i da se odlučite za jednu od mnogobrojnih edukacija, koju ona ima u ponudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *