Srednja ekonomska škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija

Akademija Oxford nije srednja škola, samo posreduje pri upisu.

Jedan od najčešćih izbora mnogih mladih ljudi jeste i srednja ekonomska škola. Kako se pretpostavlja, oni se odlučuju za neki od smerova, koji nude brojne ekonomske škole širom Srbije zato što su u pitanju perspektivna zanimanja. A to znači da nakon sticanja validne diplome, to jest po završetku školovanja, imaju kako mogućnost da se u struci relativno brzo zaposle, tako isto i da nastave školovanje. Naravno da posle toga mogu pohađati ne samo Ekonomski fakultet, već i neku od brojnih viših škola, koje nude smerove u oblasti ekonomije. A što se tiče eventualnog zaposlenja, nakon sticanja diplome za obrazovni profil IV stepena ekonomske struke, moramo istaći da se na primer lica sa diplomom za zanimanje ekonomski tehničar, izuzetno traže na tržištu rada u svakom trenutku.
Srednje ekonomske škole nude mogućnost sticanja diplome i za neko od zanimanja III stepena, a posle čega svaki kandidat ima mogućnost i da se dokvalifikuje. Inače je program dokvalifikacije namenjen svakome, ko je zainteresovan za dodatno školovanje, to jest za sticanje relevantne diplome za obrazovni profil višeg stepena.

Ipak, u zavisnosti od toga koju tačno obrazovnu instituciju bude izabrao, odnosno u kom gradu, moći će i da se opredeli za opciju koju uključuje kako stručno osposobljavanje, tako i vanredno školovanje za zanimanja ekonomske struke, te za pohađanje programa prekvalifikacije. Svakako da je u ponudi i redovno školovanje za odabrani obrazovni profil.

Treba pomenuti i to da sa brojnim ekonomskim školama na području Srbije ostvarujemo saradnju, pa u tom smislu vršimo i posredovanje u upisivanju. Naročito je važno da svaki kandidat odabere najpre obrazovni profil za koji želi da se školuje, a zatim i program nastave koji mu najviše odgovara da pohađa.Kako izgleda nastava u srednjoj ekonomskoj školi?

Da bi bilo koji učenik, a bez obzira da li se školuje redovno ili vanredno za zanimanje u okviru ekonomske struke, odnosno sasvim svejedno da li se odlučio za opciju koju podrazumeva prekvalifikacija, stručno osposobljavanje ili dokvalifikacija, mogao da znanja koja stekne u toku školovanja primeni u budućem radu, on mora da pohađa i praktičan deo nastave. A u zavisnosti od toga koji je obrazovni profil u pitanju će i zavisiti koliko ukupno časova treba da pohađa praktičan deo edukacije.

S obzirom na to da srednja ekonomska škola podrazumeva obrazovne profile i III i IV stepena, to se i programi razlikuju. Ali u većini slučajeva su zastupljeni uobičajeni opšti predmeti, kao što su: srpski jezik i književnost, strani jezik, matematika, fizičko vaspitanje, istorija, geografija, biologija, muzička umetnost, fizika, računarstvo i informatika, hemija, likovna umetnost, sociologij, ustav i prava građana i filozofija. Ipak, kada su u pitanju obrazovni profili trećeg stepena, sasvim je očekivano i da se opšti predmeti razlikuju, jer je tada fokus stavljen na stručne predmete.

Treba pomenuti i to da u skladu sa važećim programom, koji propisuje Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u toku svake školske godine kandidati imaju obavezu da pohađaju i jedan izborni predmet. Upravo tim programom je definisano da tom prilikom treba samostalno da odluče da li će pohađati predmet verska nastava ili građansko vaspitanje.

Kada je reč o stručnim predmetima, oni su nešto više zastupljeni u toku završnih godina školovanja za obrazovne profile četvrtog stepena. A što se tiče zanimanja trećeg stepena, zastupljenost stručnih predmeta je značajna u toku sve tri godine školovanja.

Praktičan deo nastave je predviđen programom takođe, a za određene obrazovne profile, te se podrazumeva da će svaki kandidat biti na vreme obavešten i o obaveznom broju radnih sati u tom segmentu, ali isto tako i, uopšteno o načinu organizacije praktičnog dela nastave za izabrani obrazovni profil ekonomske struke.

Smerovi u srednjoj ekonomskoj školi

Svaki bi kandidat trebalo najpre da odluči da li ga interesuju obrazovni profili III ili, pak IV stepena. Posle toga će i dobiti sve neophodne informacije o načinu organizacije nastave, a primarno o sprovođenju praktičnog dela.

Pored onih obrazovnih profila, koji se smatraju posebno traženim, kao što su trgovac, odnosno trgovinski tehničar, te ekonomski tehničar, srednja ekonomska škola nudi zainteresovanima i mogućnost da postanu vlasnici diplome za zanimanje finansijski tehničar. U ponudi je i mogućnost sticanja diplome za zanimanje komercijalista.

Profili u našoj ekonomskoj školi

Ekonomski tehničar

Ekonomski tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Ekonomski tehničar - četvrti stepen stručne spreme, predviđen je posabno kao vid edukacije za sve buduće učenike koji iz nekog razloga nisu završili srednju školu, ali i za pne, koji žele da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju za predviđeni profil radnika.

Vidi više o ekonomskom tehničaru >>


Finansijski tehničar

Finansijski tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Finansijski tehničar - četvrti stepen stručne spreme, predviđen je kao siguran vid edukacije pripremljen je po najnovijim standardima, kada je u pitanju srednje četvorogodišnje obrazovanje.

Vidi više o finansijskom tehničaru >>


Trgovinski tehničar

Trgovinski tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Trgovinski tehničar – četvrti stepen stručne spreme predstavlja zanimanje koje je visoko rangirano, ne samo u novije vreme, već oduvek. Biti trgovac je izuzetno cenjen posao, jer nema svaka osoba smisla za ovakav način profesionalnog rada.

Vidi više o trgovinskom tehničaru >>


Komercijalista

Komercijalista | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Tokom sve četiri godine školovanja, učenici se upoznaju sa brojnim stručnim predmetima, dok se kao poseban predmet u završnoj godini izučava marketing i svi njegovi oblici čija primena će im itekako biti od koristi u ovom poslu.

Vidi više za komercijalista >>>

Trgovac (treći stepen)

Trgovac | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Ukoliko želite da vodite sopstveni biznis, ili možda želite da radite u velikim marketima kakvi su Vam sigurno danas poznati, a nemate mogućnosti jer Vam je potrebna diploma trgovca, onda smo mi pravi izbor i pravo mesto za Vas.

Vidi više o trgovcu >>


Spisak gradova za srednju ekonomsku školu

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!