Srednja škola nege lepote, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija

Akademija Oxford nije srednja škola, samo posreduje pri upisu.

Izuzetno je važno da apsolutno svako koga interesuje srednja škola nege lepote zna koliko je praktičan rad važan za bavljenje zanimanjima iz te oblasti. Upravo iz tog razloga i ne čudi što se i redovno i vanredno školovanje za obrazovne profile u tom slučaju maksimalno fokusira na praksu. Naravno da je praktičan rad zastupljeniji i ako je u pitanju kako program dokvalifikacije, tako isto i prekvalifikacije, te stručno osposbljavanje za neko od kreativnih zanimanja iz te oblasti.
Samim tim što su u programu te škole zastupljeni i određeni obrazovni profili III stepena, a u okviru kojih školovanje traje ukupno tri godine, kao i V stepena, što je takozvana specijalizacija, to kandidati imaju mogućnost da prilično brzo ili potraže zanimanje u struci ili otvore sopstveni salon i počnu da zarađuju. Podrazumeva se da svako od njih, ko stekne kvaliifkacije trećeg stepena ima pravo i da pohađa propgram dokvalifikacije, te da na taj način postane vlasnik diplome za obrazovni profil, a koji je za jedan stepen viši od prethodno stečenog. Posle toga ima pravo da u skladu sa pravilima odabere da školovanje nastavi, te da pohađa prethodno izabranu višu školu ili fakultet.

Ipak, najbitnije je naglasiti da svima, koje interesuje škola nege lepote, možemo da ponudimo i posredovanje prilikom upisivanja za školovanje u okviru izabranog smera.

U toku programa za svaki smer ove škole je predviđen i praktičan rad. U skladu je sa pravilima navedeno da bi svaki pojedinačni kandidat trebalo da bude blagovremeno obavešten kako o lokaciji na kojoj će praksa da bude organizovana, tako isto i o njenom trajanju, te naravno i o svim ostalim detaljima koji su bitni.

Kako izgleda nastava u srednjoj školi nege lepote ?

Sasvim svejedno da li kandidat odluči da pohađa nastavu u okviru obrazovnog profila trećeg stepena ili se odluči za pohađanje programa specijalizacije, a koji isto tako nudi škola nege lepote, jer će u oba slučaja da bude osposobljen za obavljanje konkretnog posla i to na najbolji mogući način.

Tokom sve tri godine školovanja će kandidati, koji odaberu da pohađaju nastavu u okviru konkretnog obrazovnog profila III stepena ove struke, biti u obavezi da izučavaju 4 opšteobrazovna predmeta i to kako srpski jezik i književnost, te strani jezik, isto tako i predmete fizičko vaspitanje i matematika. Od opštih predmeta su zastupljeni i geografija, računarstvo i informatika, kao i predmet likovna kultura. Uz njih, u programu za izabrane obrazovne profile ove struke se mogu naći među opšeobrazovnim predmetima i psihologija, fizika i muzička umetnost, kao i hemija, te istorija i predmet ustav i prava građana.

Zatim će biti njihova dužnost da se odluče koji će izborni predmet da pohađaju u toku svake školske godine. Svakako moraju biti obavešteni i o tome da je taj izborni predmet obavezan, tako da će odlučivati između građanskog vaspitanja i verske nastave u tom slučaju, a izbor će moći da načine svake školske godine.

U većoj meri su zastupljeni stručni predmeti u programu, pa će se kandidati, između ostalog upoznati i sa predmetima osnove dermatologije, higijena i estetsko oblikovanje frizura. A u programu su i stručni predmeti poznavanje preparata, osnove anatomije i fiziologije i predmet prva pomoć, ali i drugi stručni. Naravno da se zastupljenost stručnih predmeta razlikuje i to primarno u zavisnosti od toga koji je obrazovni profil pomenute struke u pitanju.

Ipak, moramo napomenuti da škola nege lepote, uz poštovanje pravila Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, naravno, podrazumeva i obavezno pohađanje praktične nastave. A budući da se program za svaki dostupni obrazovni profil u većoj ili u manjoj meri razlikuje, to je određeno da će na vreme svaki prijavljeni kandidat da o svim detaljima bude obavešten. Jednostavno rečeno, to znači da će dobiti ne samo informacije o tome koliko će da traje praksa, nego i na kojoj će lokaciji da bude organizovana i kada, te kada će da počne.Smerovi u školi nege lepote

Naveli smo prethodno da izuzev sticanja zvanja za jedan od obrazovnih profila trećeg stepena, škola nege lepote nudi zainteresovanima mogućnost i da pohađaju program specijalizacije. A u tom slučaju oni mogu da steknu zvanje kreator ženskih frizura, zatim kreator muških frizura i kozmetički tehničar – estetičar.

A od obrazovnih profila koji su trećeg stepena i za koje školovanje traje ukupno tri godine su zastupljeni smerovi ženski fizer i muški frizer.

Profili

Ženski frizer (III stepen)

Ženski frizer | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Ukoliko imate želje i potrebe za kreativnim i manuelnim radom, na pravom ste mestu, jer ženski frizer je jedan od najboljih manuelnih zanata koji Vam pruža mogućnost da usvršite kreativan i isplativ posao, u kom možete da upotrebite sav svoj smisao za lepo i korisno i spojite ih u jednu celinu.

Vidi više o ženskom frizeru >>


Muški frizer (III stepen)

Muški frizer | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Obrazovni profil – muški frizer, postaje sve popularniji, kako kod nas, tako i u svetu. Ovo proizilazi iz činjenice da muškarci, u današnje vreme, sve više pažnje posvećuju svom izgledu.

Vidi više o muškom frizeru >>


Kreator muških frizura (V stepen)

Kreator muških frizura - Peti stepen smer

Kreator muških frizura – peti stepen stručne spreme – dokvalifikacija poseban je vid edukacije prilagođen svakom polazniku koji želi da nadogradi svoje stečeno znanje.

Vidi više za kreatora muških frizura - peti stepen >>>

Kreator ženskih frizura (V stepen)

Kreator ženskih frizura - Peti stepen smer

Kreator ženskih frizura – peti stepen stručne spreme – dokvalifikacija specijalan i jedinstven vid edukacije za svakog budućeg polaznika, koji ima za cilj poslovno i profesionalno usavršavanje u svakom smislu.

Vidi više za kreatora ženskih frizura - peti stepen >>>

Kozmetički tehničar - estetičar (V stepen)

Kozmetički tehničar - estetičar - Peti stepen smer

Kozmetički tehničar-estetičar– peti stepen stručne spreme – dokvalifikacija, specifičan je vid poslovne i profesionalne edukacije za svakog pojedinca koji ima želju za daljim školovanjem i usavršavanjem.

Vidi više za kozmetičkog tehničara - estetičara - peti stepen >>>

Spisak gradova za srednju školu nege lepote

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!