Srednja saobraćajna škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija

Akademija Oxford nije srednja škola, samo posreduje pri upisu.

Obrazovni profili koje nudi srednja saobraćajna škola tek poslednjih nekoliko decenija zauzimaju mesto koje zaslužuju. Ne bi trebalo zaboraviti da su u ne tako davnoj prošlosti mnogi smatrali da su u pitanju zanimanja, koja nisu naročito interesantna, a samim tim se i bez ikakvog opravdanog i logičnog razloga smatralo da nisu perspektivna. Na svu sreću, stvarnost je to i te kako demantovala, jer su u današnje vreme upravo obrazovni profili saobraćajne struke ne samo često traženi na tržištu rada, nego i prilično dobro plaćeni.

Redovno skolovanje - Saobracajna skola

Kako bi svima koji imaju želju da steknu važeću diplomu za bilo koje zanimanje u okviru saobraćajne struke to bilo omogućeno, vršimo i posredovanje pri upisu, a primarno zahvaljujući saradnji sa srednjim školama u zemllji, koje su upravo za organizaciju nastave za zanimanja saobraćajne struke i specijalizovane.Vrlo je važno da svaki zainteresovani pojedinac ima na umu da postoji mogućnost da pohađa specijalističke programe stručnog osposobljavanja, kao i dokvalifikacije i prekvalifikacije, a što je u ponudi određenih škola. Takođe se podrazumeva i da se može odlučiti za opciju kako redovnog, tako i sto i vanrednog školovanja za izabrani obrazovni profil saobraćajne struke.

Nastavni programi za određene obrazovne profile pomenute struke uključuju i obavezu pohađanja praktičnog dela nastave, a svakako će potrebne infromacije kako o načinu organizacije, tako isto i o obaveznom broju časova prakse, na vreme da dobije svaki pojedinačni kandidat. Bitno je da budu obavešteni svi da se nastava za sve obrazovne profile saobraćajne struke organizuje isključivo po navodima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naše zemlje.

Izuzev mogućnosti da steknu diplomu za izabrano zanimanje koje je trećeg stepena, srednja saobraćajna škola uključuje i mogućnost školovanja za odabrani obrazovni profil IV stepena, ali i takozvanu specijalizaciju, posle čega kandidat postaje zvanično vlasnik diplome za izabrano zanimanje te struke, a koje je petog stepena.

Kako izgleda nastava u srednjoj saobraćajnoj školi ?

Prema programu nadležnog ministarstva se organizuje nastava u okviru svih srednjih saobraćajnih škola u Srbiji. A navodi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja se poštuju kako prilikom redovnog školovanja, tako i kada je u pitanju vanredno školovanje za zanimanja saobraćajne struke, te kada se organizuju programi dokvalifikacije i prekvalifikacije, ali i kada se kanddiat odluči za stručno osposobljavanje.

Iz tog razloga i napominjemo da će biti u obavezi svaki pojedinac da izabere da li će pohađati predmet građansko vaspitanje ili verska nastava. U pitanju je izborni predmet, a koji je obavezan u toku svake školske godine.

Moramo napomenuti i to da se zastupljenost opštih predmeta svakako razlikuje, a u zavisnosti od toga kog stepena je obrazovni profil. U tom smislu su opšti predmeti u većoj meri zastupljeni kada je reč o školovanju za zanimanja IV stepena saobraćajne struke. Svakako da su manje zastupljeni kada se organizuje nastava za obrazovne profile trećeg ili petog stepena te struke.

Uobičajeni se opšti predmeti nalaze u nastavnom programu. Izuzev matematike, srpskog jezika i književnosti, te izabranog stranog jezika i fizičkog vaspitanja, kandidati koji pohađaju redovno ili vanredno školovanje za zanimanja IV stepena saobraćajne struke će imati i sledeće opšte premete: biologija, istorija, hemija, fizika, filozofija, muzička kultura, likovna umetnost, filozofija, sociologija, računarstvo i informatika, muzička umetnost, pa čak i engleski jezik – stručni u okviru određenih obrazovnih profila te struke.

Sasvim je logično da u okviru programa za sticanje zvanja za neko od zanimanja trećeg postoji postoji mnogo više stručnih predmeta, a što isto važi i za program specijalizacije, nakon čijeg završetka kandidat postaje vlasnik diplome za odabrano zanimanje koje je petog stepena.Smerovi u saobraćajnoj školi

Naravno da nije kao ranije ograničena ponuda zanimanja, koja se svrstavaju u saobraćajnu struku. Ipak, postoje obrazovni profili koji nikako ne izlaze iz mode, pa se i podrazumeva da su oni prilično traženi u ovkiru saobraćajnih škola u našoj zemlji.

Ne samo da se zainteresovani mogu školovati za zanimanje vozač motornih vozila koje je III stepena, nego mogu pohađati i specijalizaciju, te tako postati vlasnici diplome za obrazovni profil V stepena, vozač motornog vozila – specijalista.

Treba pomenuti i obrazovne profile drumski tehničar, PTT tehničar i tehničar obezbeđenja, kao i tehničar vazdušnog saobraćaja. U ponudi ovih srednjih škola se nalazi i mogućnost sticanja diplome za zanimanje tehničar tehničko – kolske delatnosti, kao i saobraćajno – transportni tehničar.

Ne treba zaboraviti ni obrazovni profil tehničar za zaštitu od požara. A srednja saobraćajna škola nudi priliku svim zainteresovanima i da pohađaju program specijalizacije, posle čega će zvanično steći zvanje instruktor vožnje.

Transportni komercijalista je tek jedno od zanimanja saobraćajne struke za koje se svako, ko to želi može školovati. A treba pomenuti i obrazovni profil tehničar vuče (mašinovođa), kao i opciju koja podrazumeva mogućnost školovanje u okviru obrazovnog profila tehničar drumskog saobraćaja.

Profili u našoj saobraćajnoj školi

Tehničar vuče (mašinovođa)

Tehničar vuče | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Program nastave se zasniva na sticanju znanja i veština vezanih karakteristike vučnog vozila, pruge, signalizaciju na železnici, odgovornost i snalažljivost, upravljanje vučnim vozilom.

Vidi više za tehničara vuče >>

Tehničar drumskog saobraćaja

Tehničar drumskog saobraćaja | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Tehničar drumskog saobraćaja – četvrti stepen stručne spreme U današnje vreme sve većih udesa i sve veće nepravilnosti u saobraćaju, porast interesovanja za zanimanjem zvanim tehničar drumskog saobraćaja, postaje sve veća.

Vidi više za tehničara drumskog saobraćaja >>

Saobraćajno - transportni tehničar

Saobraćajno - transportni tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Saobraćajno – transportni tehničar – četvrti stepen stručne spreme, vid je edukacije koji je u našoj školi predviđen po najprofesionalnijim standardima, čime je omogućeno obraazovanje svakom polazniku.

Vidi više za saobraćajno - transportnog tehničara >>

Transportni komercijalista

Transportni komercijalista | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Transportni komercijalista– četvrti stepen stručne spreme, predviđen je po najnovijim i najprofesionalnijim standardima uz svu predviđenu tehnologiju, kada je u pitanju istaknuti smer.

Vidi više za transportnog komercijalistu >>

Tehničar tehničko - kolske delatnosti

Tehničar tehničko-kolske delatnosti | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Tehničar tehničko – kolske delatnosti – četvrti stepen stručne spreme predstavlja veoma odgovoran posao. Njegov posao se prepliće sa poslom mašinovođe, tj. tehničarom vuče.

Vidi više o tehničaru tehničko - kolske delatnosti >>

Tehničar za zaštitu od požara

Tehničar za zaštitu od požara | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Tehničar za zaštitu od požara – četvrti stepen stručne spreme, zanimljivo je i veoma traženo zanimanje, te je sammim tim i broj polaznika svake godine sve veći.

Vidi više o tehničaru za zaštitu od požara >>

Tehničar obezbeđenja

Tehničar obezbeđenja | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Tehničar obezbeđenja – četvrti stepen stručne spreme spada u jedan od najodgovornijih i fizički najzahtevnijih poslova, koji se mogu učiti u srednjoj školi.

Vidi više o tehničaru obezbeđenja >>

Vozač motornih vozila (treći stepen)

Vozač motornih vozila | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Ukoliko želite da se profesionalno bavite vožnjom i da živite od ovog posla, ovo je pravi poziv za Vas. U našoj školi, sa ovim smerom, možete biti sigurni da ćemo od Vas stvoriti pravog profesionalaca u ovom poslu.

Vidi više o vozaču motornih vozila >>

Vozač motornog vozila - specijalista (peti stepen)

Vozač motornog vozila - specijalista, peti stepen, vanredno školovanje

Svaki onaj kandidat koji želi da stekne diplomu za zanimanje vozač motornog vozila - specijalista ima diplomu nekog drugog obrazovnog profila, osim već pomenutih uslova on je u obavezi najpre da pristupi prekvalifikaciji za navedena zanimanja, pa tek onda stiče pravo i da pristupi procesu specijalizacije.

Vidi više o vozaču motornog vozila - specijalistu >>

PTT tehničar

PTT tehničar, četvrti stepen, vanredno školovanje

PTT tehničar ima zadatak da izvrši raspodelu svih preuzetih poštanskih dokumenata, a pored toga on je specijalizovan i za izradu dokumentacije koja prati pošiljke, tako da mora biti upoznat i sa svim carinskim propisima.

Vidi više o PTT tehničaru >>

Tehničar vazdušnog saobraćaja

Tehničar vazdušnog saobraćaja, četvrti stepen, vanredno školovanje

Zanimanje tehničar vazdušnog saobraćaja spada u red zanimanja četvrtog stepena, uzevši u obzir da nastava traje ukupno četiri godine.

Vidi više o tehničaru vazdušnog saobraćaja >>

Instruktor vožnje (peti stepen)

Instruktor vožnje, peti stepen, vanredno školovanje

Da bi neko ko želi da se kvalifikuje za zanimanje instruktor vožnje (V stepen) to i bio u prilici da učini, bitno je da ispuni određene zahteve, a koje predviđa svaka obrazovna institucija koja se bavi tom oblašću.

Vidi više o instruktoru vožnje >>

Spisak gradova za srednju saobraćajnu školu

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!