Srednja turistička škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija

Akademija Oxford nije srednja škola, samo posreduje pri upisu.

Grana koja nikada ne može da propadne je definitivno turizam, pa se baš iz tog razloga zanimanja u toj oblasti smatraju izuzetno dobrim izborom za školovanje. A tim pre što su u pitanju izuzetno interesantni poslovi, koje pojedinci obavljaju uz puno ljubavi, a primarno zato što imaju priliku da uvek nauče nešto novo.

Najbitnije je napomenuti zainteresovanima da srednja turistička škola funkcioniše u našoj zemlji, te da zahvaljujući neposrednoj saradnji sa tom obrazovnom institucijom, svim kandidatima možemo ponuditi i posredovanje u trenutku upisa. Obaveza je svakoga od njih samo da se na vreme informiše o opcijama, te da na osnovu i odluči koji tip nastave mu najviše odgovara da pohađa. A sem redovnog školovanja, najčešće postoji mogućnost i da odabere opciju, koju podrazumeva vanredno školovanje za obrazovne profile turističke struke. Neretko se događa da bude ponuđeno i stručno osposobljavanje, kao i da budu programi kako dokvalifikacije, tako isto i prekvalifikacije na raspolaganju zaintereseovanima. U načelu, koji god vid edukacije da pojedinac odabere, biće u potpunosti osposobljen za obavljanje posla.

Naglasili bismo i to da srednja turistička škola organizuje nastavu na osnovu programa, koji je zvanično od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja propisan. A taj program za određene obrazovne profile pomenute struke predviđa i obavezu pohađanja praktičnog dela nastave. U skladu sa pravilima ove obrazovne institucije je definisano i kako, odnosno gde će biti praktičan deo programa organizovan, te se podrazumeva da će pojedinačno svaki kandidat na vreme o tome i da bude obavešten. Svakako će dobiti informaciju i detaljima, koji se odnose na podatak o tome u kom vremenskom periodu je njegova obaveza da pohađa praksu.
Kako izgleda nastava u srednjoj turističkoj školi ?

Samim tim što se poštuju pravila nadležnih državnih institucija prilikom organizacije nastave u okviru pomenutih srednjih škola, to su zastupljeni i opšteobrazovni, ali i stručni predmeti, kao i jedan obavezan izborni predmet. Sem toga, svaki kandidat koji se odluči za redovno ili vanredno školovanje za zanimanja turističke struke će biti u obavezi i da ispoštuje pravilo o pohađanju prakse, a ukoliko je tako definisano aktuelnim programom, koji je propisan isključivo od strane Ministartsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao relevantne državne institucije.

Izborni predmet je obavezan u toku svake školske godine, s tim da se svakom pojedinačnom kandidatu daje mogućnost da odabere da li će pohađati versku nastavu ili mu, možda više odgovara gradivo koje se izučava u okviru predmeta građansko vaspitanje.

U toku svake školske godine, a ukoliko je u pitanju obrazovni profil IV stepena će kandidat biti u obavezi da pohađa nastavu u okviru četiri opšta predmeta i to kako srpski jezik i književnost, tako isto i fizičko vaspitanje, matematika i strani jezik. Naravno da su i drugi opšti predmeti u programu zastupljeni, pa će kandidati jednu ili više školskih godina izučavati istoriju i geografiju, zatim fiziku i hemiju, kao i biologiju. A u programu se nalazi i predmet računarstvo i informatika, kao i opšteobrazovni predmeti likovna kultura i muzička umetnost. Još su zastupljeni i predmeti ustav i pravo građana, kao i filozofija i psihologija.

Stručni predmeti su svakako u nešto većoj meri zastupljeni u programu obrazovnih profila turističke struke. Između ostalog, kandidati će biti u obavezi da pohađaju predmete turistička geografija, finansijsko poslovanje i statistika, ali i stručne predmete agencijsko – hotelijersko poslovanje, marketing u turizmu, istorija umetnosti i ekonomika u turizmu. Od stručnih predmeta, a u zavisnosti od toga u okviru kog obrazovnog profila se neko školuje, su zastupljeni i predmeti spoljnotrgovinsko i devizno poslovanje, poslovna korespondencija i komunikacija, kao i osnovi turizma i ugostiteljstva.Smerovi u turističkoj školi

Jedan od sigurno najznačajnijih smerova, za koje nastavu organizuje srednja turistička škola jeste i turistički tehničar. Reč je o zanimanju koje je četvrtog stepena i koje se opravdano smatra naročito perspektivnim.

Posle završetka izabranog programa školovanja, te sticanja diplome, kandidat može da se zaposli prilično lako, jer još uvek nema tako mnogo kvalifikovanih osoba sa tim zvanjem. A ukoliko želi da nastavi školovanje, to može bez ikakvih problema i da učini na odgovarajućem fakultetu ili u određenoj višoj školi.


Turistički tehničar

Turistički tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Turistički tehničar – četvrti stepen stručne spreme posebno je zanimljiv profil zanata predviđen za sve turistički orjentisane učenike koji vole da putuju, ali i da uče o istoriji raznih naroda.

Vidi više o turističkom tehničaru >>


Spisak gradova za srednju turističku školu

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!