Škola računara kurs za pravljenje igrica u Flashu

U današnje vreme, kada je na globalnoj mreži dostupan sve veći broj igrica uopšte ne čudi što je i sve više onih ljudi koji imaju želju da savladaju umeće pravljenja igrica, a za to im je potrebno poznavanje rada u programu Adobe Flash i to kako na Android platformi, tako i poznavanje korišćenja pomenutog programa za izradu igrica na iPhone uređajima.

Upravo takvim kandidatima se preporučuje da pohađaju kurs i obuku za pravljenje igrica u Flash-u, a koja se organizuje na preko 20 lokacija u zemlji, to jest u svakom gradu u kome organizator ove obuke, Akademija Oxford ima svoje poslovnice.

Da bi kandidat mogao da pohađa ovu obuku, on treba da izvrši adekvatnu prijavu, a što može da učini u toku cele godine na nekoliko načina. Ne samo da može lično da dođe u jednu od poslovnica pomenute institucije, a u vreme kada je otvorena i da izvrši prijavu na taj način, već zinteresovanim kandidatima pružamo i mogućnost da na mejl adresu koja je navedena na zvaničnom sajtu pošalje sve podatke potrebne za prijavljivanje, ali i da putem telefona kontaktira jednu od poslovnica i izvrši prijavu za kurs na taj način.


Kurs za pravljenje igrica u Flash-u - Akademija Oxford

Za sprovođenje ove obuke su zaduženi vrsni stručnjaci koji imaju iskustva ne samo sa radom u programu Adobe Flash, već i sa izradom igrica, tako da će oni svim polaznicima ove obuke da prenesu ne samo teorijska znanja koja poseduju, nego i brojna lična iskustva, kako bi im pomogli da što bolje u praksi primene sve ono sa čime će imati prilike da se upoznaju tokom ove obuke.

Nastavu kandidati mogu da pohađaju ili u formi grupne ili individualne, a samo od njih i zavisi za koji tip obuke će da se odluče, što bi svakako trebalo da iznesu prilikom prijavljivanja. U slučaju da im najviše odgovara rad u grupi, moraju da znaju najpre da je nama kvalitet nastave na prvom mestu, tako da se ovaj tip obuke uvek organizuje u manjim grupama, a to zapravo znači da je prisutno najviše osmoro kandidata, dok ih najmanje može biti troje. Termini u grupnoj nastavi su precizno određeni, a isto kao i trajanje ove vrste obuke, odnosno dinamika kada se predavanja održavaju, pa bi stoga svaki zainteresovani polaznik trebalo da se prilagodi tome. Međutim, ako mu iz bilo kog razloga ne odgovara ova vrsta nastave, onda mu preostaje obuka i kurs za pravljenje igrica u Flash-u koji se organizuje prema pravilima individualne nastave, gde on ima mnogo više slobode, jer se o svemu, sem o trajanju kursa dogovara sa predavačem. Oni, zapravo treba da preciziraju ne samo termine kada će nastava biti održavana, nego i kojom će se dinamikom odvijati predavanja.TESTOVI


Šta obuhvata obuka i kurs za pravljenje igrica u Flash-u?

Svi polaznici ove obuke će prvo biti upoznati sa funkcionisanjem programa Adobe Flash i to kako na Android, tako i na iPhone uređajima, a potom će ih predavači upoznati i sa načinom testiranja sadržaja.

Sledi segment koji je konkretno vezan za izradu igrice, te u njemu kandidati uče na koji način se postavlja osnov jedne igre, to jest kako se formira uvodni ekran. Budući da se kurs i obuka za pravljenje igrica u Flash-u sastoji ne samo od teorijskog, nego i od praktičnog dela, polaznici će dobiti konkretan zadatak od predavača, tako da će naučiti i na koji način se vrši pomeranje određenih figurica u jednoj igrici, to jest kako se dodaju sve one neprijateljske figurice i kako se reguliše kretanje svih figurica.

Posle toga će da nauče i kako se vrši uklanjanje nekog objekta, odnosno kako se dodaju, recimo efekti poput eksplozije, sudara i slično, te kako treba dodati zvuk u konkretnu igricu. A nakon toga slede detalji vezani za upoznavanje sa načinom beleženja rezultata, to jest života, ukoliko ih ima u toj igrici, a posle toga uče i kako se unosi ime konkretnog igrača, odnosno na koji način funkcioniše opcija Highscore i na kraju kako se konkretna igrica završava.

Da bi kandidat koji pohađa obuku i kurs za pravljenje igrica u Flash-u zaista mogao i da izradi neku igricu u ovom programu, a da ona bude na visokom nivou kvaliteta, on će naučiti i da koristi mnogobrojne dodatne mogućnosti koje imaju različiti mobilni uređaji. A pod tim se na prvom mestu misli na mogućnost rotacije ekrana, te korišćenje različitih dugmića, ako su oni dostupni na tastaturi konkretnog uređaja.

Takođe će da nauče i kako se vrši aktivacija i deaktivacija ekrana, kada je potrebno, te kako funkcioniše prevlačenje prstom preko ekrana za konkretnu igricu. Nakon svega toga, polaznici ove obuke uče i kako se pripremaju finalni fajlovi, odnosno kako se prave aplikacijski fajlovi koji će biti objavljeni na AppStore, odnosno Android marketu. Na taj način će oni naučiti sve što je potrebno da bi najpre napravili određenu igricu u programu Adobe Flash, te u nju dodali i sve potrebne specijalne efekte i na kraju je i stavili na dostupnu prodavnicu aplikacija za konkretne uređaje.

Kako se odvija nastava tokom kursa za pravljenje igrica u Flash-u?

Kurs i obuka za pravljenje igrica u Flash-u se sprovodi u skladu sa pravilima koja navodi grupna, odnosno individualna nastava, tako da svaki polaznik ima pravo da u trenutku prijavljivanja odabere koju vrstu obuke želi da pohađa.

Ukoliko je njegova odluka vezana za grupnu nastavu, naglašavamo da u ovom slučaju grupe broje od minimalno troje, do osmoro kandidata maksimalno, a kako bi se očuvao visok kvalitet nastave po kome je Akademija Oxford svima poznata. Kod ove vrste nastave, takođe je specifično i to što je sve jasno definisano, počev od trajanja, preko termina, pa do dinamike, tako da kandidat ima obavezu da se svemu tome prilagodi. Promena termina u grupnoj nastavi uglavnom nije moguća, osim ako to budu zahtevali baš svi članovi jedne grupe, ali i tada do promene može da dođe samo ukoliko koordinator za nastavu u toj poslovnici ustanovi da promenom termina neće doći ni do kakvog ometanja ostalih obuka koje se tu sprovode.

Individualna nastava podrazumeva da je samo jedan polaznik prisutan na časovima, a on treba da prihvati jedino tačno određeno trajanje, dok se sa profesorom koji je zadužen za sprovođenje te vrste kursa dogovara i o terminima kada će se nastava održavati i o dinamici.

Kome je namenjena obuka za pravljenje igrica u Flash-u?

Slobodno možemo da kažemo da je obuka i kurs za pravljenje igrica u Flash-u namenjena svakome ko je iole upoznat sa radom u programu Flash, odnosno ko poznaje rad u Windows okruženju, a želi da nauči da izrađuje igrice kako za Android, tako isto i za iPhone uređaje.

Koliko traje kurs i obuka za pravljenje igrica u Flash-u?

Kandidati koji budu odlučili da pohađaju grupnu nastavu, prihvataju nastavni plan i program koji se sastoji od ukupno 36 školskih časova. A dinamika njihovog održavanja podrazumeva 3 puta nedeljno nastavu u trajanju od po 3 školska časa. Zapravo, to znači da kandidat treba da pohađa nastavu tri puta nedeljno i to svakoga dana po 135 minuta.

Nastavni plan i program za individualnu obuku i kurs za pravljenje igrica u Flash-u se sastoji od ukupno 24 školska časa. Njihova dinamika, odnosno termini su samo stvar dogovora između konkretnog kandidata i predavača.

Koja je cena kursa za pravljenje igrica u Flash-u?

Od odabira kandidata zavisi i koliko košta obuka i kurs za pravljenje igrica u Flash-u.

Gde i kada se održava obuka i kurs za pravljenje igrica u Flash-u?

Akademija Oxford kurs i obuku za pravljenje igrica u Flash-u organizuje u svim svojim poslovnicama, a koje se osim u prestonici Srbije na nekoliko opština, odnosno u Novom Sadu, Nišu, Jagodini i Subotici nalaze, pored ostalog i u Ćupriji, Kraljevu i Čačku, te u Kragujevcu, Mladenovcu i drugim gradovima, stim da se grupna nastava organizuje tek kada se prijavi dovoljan broj polaznika da bi mogla da bude oformljena jedna grupa. A to znači da je neophodno da se prijavi najmanje njih troje u jednoj poslovnici, pa pošto se taj uslov ispuni, svi ostali koji su se prijavili se obaveštavaju o tačnom datumu početka nastave i o terminima.

Što se tiče individualne nastave, mesto i vreme održavanja isključivo zavise od samog kandidata, odnosno nastava se održava u onoj poslovnici u kojoj se on prijavi, a vreme on dogovara sa svojim profesorom.

Dodatne napomene:

  • zainteresovani kandidati se prijavljuju lično u ma kojoj poslovnici Akademije Oxford i to u toku cele godine, a imaju mogućnost i da se prijave preko mejla, to jest da svoje podatke pošalju na adresu koja se nalazi na oficijelnom sajtu ove institucije ili da izvrše kontakt putem telefona
  • svi kandidati su u obavezi da plaćanja vezano za obuku i kurs za pravljenje igrica u Flash-u izvrše u dogovorenom roku i to u onoj poslovnici u kojoj i prate nastavu, a u skladu sa važećim cenovnikom
  • ako zaposleni iz neke kompanije treba da pohađaju ovaj kurs, možemo da izađemo u susret njihovim zahtevima, te da im maksimalno prilagodimo nastavni program

Spisak gradova za kurs za pravljenje igrica u flashu

Česta pitanja za kurseve računara
MEĐUNARODNI ISPITI
Akademija Oxford - ECDL
PARTNERI
Oxford Web Studio - Izrada web sajtova
NEWSLETTER
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Sonja:

Zajedno sam sa koleginicama iz firme pohađala poslovni office kurs u vašoj školi. Sada smo uspešnije i u koraku sa mlađim kolegama.

Beograd - Nina:

Završila sam kurs za Web dizajn kod vas. Pozitivno sam iznenađena profesionalizmom i kvalitetom usluge koju pružate. Samo tako nastavite!

Voždovac - Jana:

Prijavila sam se na početni online AutoDESK kurs kod vas. sve pohvale za tu mogućnost. Pozdrav za sve!

Rakovica - Dejan:

Kod vas sam završio kurs za web programiranje koji mi je mnogo pomogao da nađem posao. hvala vam!

Slavija - Bogdan:

Pohađao sam kurs za SEO optimizaciju! Prezadovoljan sam. Super ste, samo tako nastavite!

Zvezdara - Mlađa:

Završio sam kurs programiranja C++! Dobio sam posao zahvaljujući vama!

Zemun - Nestor:

Kod vas sam upisao kurs Java programiranja, profesori su odlični i kvelitetno prenose znanje. Pozdrav!

Čukarica - Anđelija:

Nisam mogla da nađem posao dugo, a onda sam kod vas završila kurs za web dizajn i nakon stečenog znanja, bila sam u situaciji i da biram sebi posao! hvala vam, puno! najjači ste!

Stari grad - Dunja:

Završila sam kod vas poslovni kurs Office! Puno mi je pomoglo u poslu a i u privatnom životu!

Palilula - Marko:

Prijavio sam se za kurs pravljenja igrica i za sad sam prezadovoljan! Posle ovog upisujem i drugi kurs! Odlični ste!

Savski venac - Nenad:

Drugar i ja smo završili kod vas kurs za WEB programiranje! Otvorili smo našu sopstvenu firmu i razvili posao. Sve pohvale za vas!

Vračar - Marija:

Raspitivala sam se za kurs grafičkog dizajna. Većina prijatelja mi je preporučilo vas. Upisala sam se i završila kurs. I sada vas ja preporučujem drugima jer ste stvarno najbolji!!!

Barajevo - Veljko:

Na arhitektonskom fakultetu mi je bilo neophodno znanje Auto CAD - a, upisao sam se na vaš kurs i sada sam najbolji u grupi. Hvala vam puno!

Grocka - Dragana:

Završila sam MC office kod vas. Izuzetno sam zadovoljna cenom i znanjem koje sam stekla. Vidimo se ponovo na nekom novom kursu!

Lazarevac - Petar:

Zahvaljujući Akademiji Oxford stekao sam potrebno znanje iz oblasti Web dizajna! Šta da vam kazem, prezadovoljan sam!

Mladenovac - Peda:

Preporučujem vašu školu za sve koji imaju interesovanja iz oblasti programiranja, jer ste zaista najbolji! Pozdrav Peda

Sopot - Milena:

Prošle godine sam završila kurs za programiranje igrica u vašoj školi i odmah nakon toga pronašla posao! Hvala puno!

Surčin Pavle:

Upisao sam kurs za grafički dizajn i mogu da pohvalim profesora kao i samu školu, jer su moderni, prate sve trendove iz ove oblasti, a ja sam stekao neophodno znanje. Pozdrav svima!