Srednja građevinska škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija

Edukacija u srednjoj građevinskoj školi je specifična i bavi se obrazovanjem i stručnim osposobljavanjem učenika građevinske struke, koja spada jednu od najznačajnijih i najstarijih grana tehnike. Cilj naše građevinske škole je zasigurno sticanje kvalitetnog i profesionalnog znanja i veština naših učenika, koji su vezani za građenje i različite građevinske tehnike, a koje pripadaju ovoj specifičnoj nauci, kako bi profesionalno obavljali predviđeni posao nakon završene edukacije.

Ono što želimo da naglasimo je činjenica, da su sve oblasti i svi smerovi koji pripadaju građevini, struke koje zahtevaju određene veštine. Jer, samo oni, koji ovaj posao rade sa kvalitetnim znanjem i ogromnom ljubavlju prema svom poslu, mogu biti dobri i kvalitetni građevinski radnici. Profesionalnost je pre svega posledica sigurnog i posvećenog rada, koji iziskuje celokupan sklop osobe koja ga obavlja. Stoga je neophodno, pre svega se dobro informisati o struci kojom želite da se bavite tokom celog radnog veka, kako biste uvek imali mogućnost daljeg poslovnog i profesionalnog usavršavanja.Specifičnost građevinske struke, bilo da je reč o vanrednom srednjem obrazovanju, prekvalifikaiji ili dokvalifikaciji su poslovi, koji se bave svim vrstama građenja. Tu spadaju kuće, zgrade, mostovi, tuneli, železničke pruge i svi drugi objekti koje u ovom trenutku nismo naveli. Samim tim, građevina se deli na visokogradnju i niskogradnju. Objekti kao što su zgrade, fabrike i slično, koji se grade u visinu, pripadaju visokogradnji, dok putevi, železnice i slični objekti pripadaju grani niskogradnje.

U našoj školi imate priliku da se edukujete za različite profile radnika građevinske struke. Između ostalih smerova neki od traženijih su zidar, armirač, geodetski tehničar i mnogi drugi. Svi smerovi se mogu pohađati na različite načine, shodno Vašem dosadašnjem završenom školovanju. Ukoliko imate završenu srednju školu neke druge struke, postoji mogućnost prekalifikacije za željeni smer. Bez obzira na istaknute smerove, u širokoj ponudi naše institucije imate veliki broj smerova koji pripadaju građevinskoj struci, ili pak nekom od istaknutih profila zanata.

Specifičnost naše institucije je u odvijanju nastave, jer je celokupan sistem urađen po svetskim i evropskim standardima koji pružaju mogućnost sigurnog, profesionalnig i kvalitetnog procesa edukacije.Srednja građevinska škola Vam pruža mogućnost vanrednog školovanja za sve naše profile za učenike koji su stariji od 17 godina. Ukoliko želite da promenite svoj obrazovni profil, pružamo Vam mogućnost prekvalifikacije za neko od istaknutih zanimanja građevinske struke uz polaganje razlike stručnih i dopunskih predmeta, koji se određuju na osnovu procene stručnih lica. Međutim, ako ste završili III stepen srednje škole, na raspolaganju Vam je dokvalifikacija za neko od građevinskih zanimanja uz polaganje razlike predmeta, jer će Vam opšti predmeti koje ste položili u dosadašnjem školovanju biti priznati, uz procenu preostalih stručnih predmeta. Ista situacija je i kod polaznika koji su do sada završili četvrti stepen stručne spreme i imaju želju da se dokvalifikuju za neki od smerova petog stepena. Ipak, ukoliko do sada niste stekli srednje obrazovanje, naša institucija Vam pruža mogućnost kompletnog vanrednog srednjeg obrazovanja za željeni smer, po zasigurno najsavremenijim uslovima, najprofesionalnije pripremljenom planu i programu i najkonkurentnijim uslovima.

Sigurni smo da smo Vam pomogli pri donošenju odluke i da Vam je sve navedeno i istaknuto dovoljno da biste se opredelili za našu školu. Jer, sigurnost i validan dokument su prvenstveno uslovi prema kojima se polaznici odlučuju za nas. Zato se dobro informišite o svakom smeru, kako biste bili sigurni u svoju odlluku. Naša škola sarađuje sa svim eminentnim i akreditovanim školama u celoj Srbiji, te samim tim pruža sigurnost i mogućnost kvalitetnog obrazovanja u svim većim mestima. Zato Vas očekujemo da nam se pridružite što pre!


Profili u našoj građevinskoj školi:

Građevinski tehničar za visokogradnju - četvrti stepen

Građevinski tehničar | Četvrti stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Građevinski tehničari učestvuju poslovima građenja: od planiranja i pripreme, projektovanja pa do izvođenja radova. Građevinski tehničar koristeći svoje umeće i veštine, upotrebljava građevinske proizvode i koristi za izgradnju objekata. Pored toga što planira izgradnju objekata, građevinski tehničar je i nadzire.

Vidi više o tehničaru viskogradnje >>

Geodetski tehničar - četvrti stepen

Geodetski tehničar, četvrti stepen, vanredno školovanje, dokvalifikacije, prekvalifikacije

Kao jedna od najstarijih naučnih diciplina, geodezija je usmerena na izučavanje, ali i merenje, te prikazivanje gravitacionog polja planete Zemlje i svih takozvanih geodinamičkih pojava.

Vidi više o geodetskom tehničaru >>


Zidar - Fasader - treći stepen

Zidar - Fasader | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Zidar pre procesa gradnje prvo proučava plan, odnosno nacrt objekta koji se gradi. Nakon proučavanja plana gradnje zidar pristupa istoj koristeći za svoj posao cigle, različite vrste blokova i kamena koje povezuje malterom i slaže na način koji prati idejni nacrt objekta u izgradnji. Gradnja, renoviranje objekata, manje i veće popravke napuklih zidova kuća ili starih poslovnih objekata deo su svakodnevnog rada kojim se bavi zidar. Zidar je osposobljen za rad na različitim visinama i savladao je bezbedno kretanje po skelama.

Vidi više o zidar-fasader >>

Rukovalac građevinskom mehanizacijom - treći stepen

Rukovalac građevinskom mehanizacijom  | Treći stepen | Vanredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford

Danas postoji veliki broj različitih mašina koje koristimo u pojedinim fazama izgradnje investicionog objekta. Da bi se ceo proces odvijao bez zastoja, neophodno je angažovati mehaničara građevinske mehanizacije koji će voditi računa o konstantnom ispravnom funkcionisanju ovih radnih mašina. Redovno održavanje i popravka građevinske mehanizacije pokrivaju veliki broj intervencija mehaničara građevinske mehanizacije - zamena rezervnih delova, redovna kontrola i zamena ulja samo su neke od njih.

Vidi više o rukovalac građevinskom mehanizacijom >>

Armirač-betonirac - treći stepen

Armirač-betonirac, treći stepen, vanredno školovanje

Među osnovnim uslovima koji se stavljaju pred kandidate koji žele da rade na ovom poslu nalazi i snažna telesna građa, ali isto tako i odlična fizička kondicija.

Vidi više o armirač-betonirac >>

Kamenorezac - treći stepen

Kamenorezac, treći stepen, vanredno školovanje

Posao kamenoresca podrazumeva finu obradu kamena za različite svrhe. U našoj školi akcenat stavljamo na praktični deo. Praktični deo podrazumeva savladavanje tehnika obrade kamena, osposobljavnje za upravljanje i rad sa mašinama, i upoznavanje sa vrstama i strukturama kamena. U teorijskom delu se upoznajemo sa zaštitom na radu i zaštitom životne sredine.

Vidi više o kamenorescu >>

Klesar - treći stepen

Klesar, treći stepen, vanredno školovanje

Zanimanje klesar spada među zanatska zanimanja trećeg stepena koja su, u novije vreme vrlo popularna među pripadnicima mlađe generacije i to prvenstveno zato što se neko ko stekne diplomu za ovo zanimanje može, praktično odmah baviti svojim poslom, te otvoriti sopstvenu radionicu, stim da mora poštovati u tom slučaju odredbe aktuelnog zakona.

Vidi više o klesaru >>

Klesarski tehničar - četvrti stepen

Klesarski tehničar, četvrti stepen, vanredno školovanje

Za sve one osobe koje su sklone umetničkom stvaranju, a ne žele da se priklone nijednoj od često korišćenih umetničkih tehnika, možda bi najbolji izbor bilo sticanje zvanja klesarski tehničar i to na prvom mestu zatoo što je reč o zanimanju IV stepena.

Vidi više o klesarski tehničar >>

Spisak gradova za srednju građevinsku školu

NEWSLETTER
 
ISKUSTVA KORISNIKA
Beograd - Slavica:

Završila sam kurs rumunskog jezika kod vas, ekipa vam je super, profesori odlični a cene pristupačne. Pozdrav iz Beograda

Beograd - Miloš:

Pohadam kurs norveškog jezika online. Prezadovoljan sam jer škola prati sve moderne trendove. Mogu da organizujem svoje vreme kako hoću, učim i pohađam nastavu od kuće i ne gubim vreme na prevoz po gradu. Odlični ste, samo tako nastavite.

Beograd - Milica:

Dugo sam tražila najbolju ponudu u pogledu kvaliteta i cene za kurs nemačkog jezika, na kraju sam se odlučila za vas i nisam pogrešila!

Čukarica - Svetlana:

Počela sam da učim albanski jezik u vašoj školi, prezadovoljna sam uslugom i profesorima. Pozdrav za sve

Palilula - Ana:

Uspešno sam završila kurs švedskog jezika i pronašla posao gde je poznavanje ovog jezika bilo presudno. Hvala Vam puno ljudi

Voždovac - Siniša:

Završio sam kurs makedonskog jezika. Oduševljen sam organizacijom škole. Nastaviću sa časovima kod vas!

Novi Beograd - Aleksandar:

Pohađala sam kurs arapski jezik. Svima preporucujem vašu školu jer je najbolja!

Rakovica - Radovan:

Poznavanje bugarskog jezika mi je bilo potrebno na poslu. Posle vašeg kursa uspesno saradujem sa svim kolegama iz Bugarske. Hvala vam puno

Savski venac - Lena:

Prošle godine sam završila kurs poljskog jezika. Jako sam zadovljna svime sto sam naučila kod vas.

Stari grad - Djuro:

Upisao sam kurs ceškog jezika kod vas po preporuci prijatelja. Rekao je da ste najbolji u šta sam se i sam uverio. Pozdrav

Vračar - Olivera:

Mogu sa sigurnošću da tvrdim da ste najbolja škola u Srbiji. I ranije sam učila engleski jezik u drugim školama ali sam uvek bila nezadovoljna. Samo ste vi ispunili sva moja očekivanja u nivou znanja, profesionalnosti i prijatnosti zaposlenih. Samo tako nastavite!!!

Zemun - Ljiljana:

Završavam kurs portugalskog jezika. Jako sam zadovoljna, upisacu kurs i španskog!!!

Zvezdara - Marko:

Pre dve godine sam završio kurs danskog jezika. Još uvek ga puno koristim i dobro znam. Svu zahvalnost dugujem vama. Pozdrav najboljoj ekipi!

Barajevo - Jovana:

Drugarica i ja smo krenule na časove francuskog jezika kod vas. Puno nam pomaže za školu jer prati školsko gradivo.

Grocka - Nikola:

Poslao sam sina da uči ruski jezik kod vas. Zadovoljan je on, zadovoljan sam i ja!

Lazarevac - Milanka:

Naucila sam grčki jezik i sada uspešno radim letnje sezone u Grčkoj! Hvala i pozdrav

Mladenovac - Zoran:

Pohađao sam časove slovačkog jezika kod vas. Izuzetno sam zadovoljan znanjem koje sam stekao!

Obrenovac - Kristina:

Brat i ja smo upisali kurs holandskog jezika, učimo jezik online na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da postoje ovako moderne škole i u Srbiji!

Sopot - Mirjana:

Završila sam kurs japanskog jezika. Bilo je divno iskustvo! Hvala vam punoooo

Surčin - Nemanja:

Trenutno pohađam kurs italijanskog jezika, prezadovoljan sam saradnjom sa vašom školom.

Novi Beograd - Lenka:

Uspešno sam završila kurs srpskog jezika, mnogo mi se dopada i sada dobro govorim. Hvala Akademiji Oxford!!!

Čukarica - Žarko:

Akademija Oxford je najbolja škola!!! Završio sam kurs turskog jezika kod vas! SAMO NAPRED! ODLIČNI STE!

Palilula - Milena:

Mogu samo da kazem da ste najbolji! Ja sam završila kurs kineskog jezika i mogu svima da vas preporučim!

Voždovac - Rajko i Suzana:

Našu ćerku smo upisali na kurs engleskog jezika sa 5 godina. Stekla je odličnu osnovu za školu i jako smo zadovoljni, zato ćemo nastaviti saradnju sa vama i dalje!! Pozdrav!

Zvezdara - Rade:

Upisao sam latinski jezik i mnogo mi je pomogao pri spremanju ispita na Farmaciji. Hvala Akademiji što sam upisao treću godinu!!!!

Slavija - Kosta:

Pohađam časove madjarskog jezika, sve pohvale za profesore i sve zaposlene!!

Palilula - Nataša:

Završila sam kurs ukrajinskog jezika u vašoj akademiji, najbolji ste. I po kvalitetu i po ceni!!!

Voždovac - Igor:

Krenuo sam na časove nemačkog jezika, sve pohvale za organizaciju nastave i predavače.

Novi Beograd - Ivana:

Prošle godine sam završila kurs norveškog jezika u vašoj školi. Svima vas preporučujem jer ste najbolji.

Čukarica - Mateja:

Krenula sam na kurs francuskog jezika, za sad sam prezadovoljna. Samo tako nastavite.

Novi Beograd - Bilja:

Završavam kurs švedskog jezika koji mi je bio potreban zbog posla, zadovoljna sam znanjem koje sam stekla u vašoj školi.

Obrenovac - Jelena:

Krenula sam na kurs norveškog jezika. Vaša škola je najbolja. Prezadovoljna sam!!!

Rakovica - Darko:

Pohađam online časove grčkog jezika. Super ste!!

Voždovac - Ena:

Upisala sam sa drugaricom kurs nemačkog jezika, koji nam je bio potreban zbog škole. Obe smo jako zadovoljne i nastavljamo dalje sa vama!

Novi Beograd - Anatol:

Završio sam kurs srpskog jezika prošle godine i samo da vas pohvalim da ste najbolji!

Zemun - Branka:

Pozdrav svima u Akademiji Oxford! Završila sam kod vas kurs italijanskog jezika i jako sam zadovoljna svime sto sam naučila.

Vračar - Katarina:

Po preporuci koleginice sam upisala sina u vašu školu na kurs nemačkog jezika. Svakog dana sve više zna, jako je zadovoljan i srećan a sa njim i ja. Svuda vas pominjem i preporučujem.

Stari grad - Dušan:

Uspesno sam savladao francuski jezik kod vas na kursu. Pun pozdrava za sve!